Donald Tramp
Foto: AP/Paul Sancya

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, izjavio je da bivši predsednik SAD i kandidat na predstojećim izborima, Donald Tramp, nije mogao pretiti udarima po Moskvi tokom pregovora, jer se obično u dijalogu ponaša "kao svila", a odnosi sa njim su obično topli.

Prema podacima iz Vol strit žurnala, kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da je pretio ruskom lideru Vladimiru Putinu "udarom po centru Moskve" u slučaju da Putin "krene" na Ukrajinu.

S druge strane, Peskov je, komentarišući ovu izjavu američkog političara, rekao novinarima da Kremlj preferira da ne iznosi u javnost sadržaj razgovora na najvišem nivou.

Medvedev je takođe dodao da bi, u tom slučaju, jedini odgovor na takvu pretnju mogao biti uzvratni udar po Vašingtonu.

- Tramp se zaneo. Da li je zaista govorio o 'udaru po prokletoj Moskvi'? Naravno da ne. Obično je kao svila tokom pregovora. A na takve reči postoji samo jedan odgovor: vaš prokleti Vašington takođe će biti pod udarom. Obično su naši odnosi sa njim prilično topli - napisao je Medvedev na svom nalogu na društvenoj mreži X, dodajući smejući se emotikon na kraju poruke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading