andrej plenković
Foto: Printscreen/YouTube/ Media Servis

Plenković je reagovao tako na današnju odluku Milanovića da po drugi put zabrani Kundidu dolazak na sednicu Odbora, uz obrazloženje da postoje klasifikovane informacije o NATO misiji koja se odnosi na pružanje logističke podrške i pomoći ukrajinskim snagama (NSATU), u koju bi se slali hrvatski oficiri.

"On (Milanović) drži Kundida u privremenom pritvoru u kabinetu predsednika. To je državni udar i udar na Hrvatsku vojsku", rekao je Plenković novinarima, prenosi Hina.

Kundid je bio pozvan na Odbor kako bi poslanicima objasnio okolnosti slanja hrvatskih oficira u Nemačku, u okviru NATO misije za pomoć Ukrajini.

Plenković je Milanoviću poručio da je ministar odbrane Ivan Anušić pozvao Kundidu da bi kao prvi čovek Vojske pojasnio poslanicima zašto se oficiri šalju u Visbaden, i kako bi izgledala participacija Hrvatske vojske u misiji NATO.

Zbog Milanovićeve zabrane, Plenković je poslao poruku generalima, oficirima i vojnicima, navodeći da to što Milanović radi Kundidu radi svakom od njih ponaosob.

"Ne poštuje vas, ne da vam da kažete gdje to dvojica vaših kolega i oficira trebaju ići", rekao je Plenković.

Plenković je ocenio da niko drugi nema koristi od toga što Milanović radi, osim Rusije, kao i da postupci Milanovića narušavaju međunarodni ugled Hrvatske, a građanima je poručio da Milanovićeva manipulacija ne sme da prođe nekažnjeno na izborima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading