Đulija Manfrini
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/giuliamanfrini

Danas je odata počast poznatoj italijanskoj surferki koja je preminula nakon što ju je, kako se izveštava, ubola sabljarka u Indoneziji.

Đulija Manfrini (36) iz Torina na severu Italije, surfovala je u vodama Regencije ostrva Mentavai, u provinciji Zapadna Sumatra, pre incidenta u petak, navodi se u izveštajima.

Navodi se da su dva svedoka pokušala da pruže prvu pomoć Manfrinijevoj - koja je kasnije prebačena u medicinski centar - nakon što ju je sabljarka ubola u grudi.

Džejms Kolston, koji je osnovao turističku agenciju sa Manfrinijevom, napisao je na Instagramu: "Čak i uz hrabre napore njenog partnera, osoblja lokalnog odmarališta i lekara, Đulija nije mogla da se spase."

- Informacija koju smo dobili od načelnika okruga Jugozapadni Siberut bila je da se dogodila nesreća sa italijanskim državljankom dok je surfovala - rekao je Lahmudin Siregar, vršilac dužnosti šefa Regionalne agencije za upravljanje katastrofama Mentavai Islands Regency (BPBD), navodno za novinsku agenciju Antara.

- Neočekivano, sabljarka je skočila direktno prema Manfrinijevoj i zabila joj se pravo u grudi - dodao je on.

Kolston je rekao da je njegova bivša koleginica doživela "čudnu nesreću", dodajući da "verujemo da je umrla radeći ono što je volela, na mestu koje je volela".

 

 

- Đulija je bila žila kucavica ove kompanije i njen zarazni entuzijazam za surfovanje, snaga i život biće upamćen od strane svih koji su dolazili u kontakt sa njom - rekao je on.

Fabio Đulivi, gradonačelnik rodnog grada Manfrinijeve, Venarija Reale, rekao je: "Vest o njenoj smrti nas je šokirala i čini da se osećamo nemoćno pred tragedijom koja joj je tako prerano odnela život."

 

 

Dodao je da su surfovanje i otvaranje turističke agencije bili njen "dvostruki san".

Prethodna istraživanja su pokazala da su napadi sabljarki retki, ali mogu biti opasni kada se izazovu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading