Samit BRIKS-a
Foto: AP/Foto:AP

"Odnosi između Rusije i Južne Afrike zasnivaju se na principima partnerstva i ravnopravnosti. Moskva pridaje veliki značaj jačanju odnosa sa zemljama afričkog kontinenta", istakao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da su veze između Rusije i Južne Afrike generalno na dobrom nivou, kao i da je posle izvesnog pada, trgovinski promet ponovo počeo da raste.

"U januaru-avgustu ove godine rast je iznosio tri odsto. Ovde imamo na čemu da radimo zajedno u smislu povećanja i diverzifikacije međusobne trgovine i investicija", ukazao je Putin.

Prema njegovim rečima, perspektivne oblasti saradnje dveju zemalja su energetika, industrija, poljoprivredni sektor, nauka, inovacije.

Zauzvrat, predsednik Južne Afrike je rekao da mu je veoma drago što je u Kazanju i čestitao Putinu na organizaciji samita BRIKS-a.

"Južna Afrika Rusiju smatra vrednim saveznikom i prijateljem i to prijateljstvo traje dugo. Veoma nam je drago što imamo vašu podršku u svakom pogledu. Zahvaljujući tome, došli smo do ove faze u našoj istoriji. Podržavali ste nas od samog početka - od dana kada borili smo se protiv aparthejda pa sve do sada", naveo je Ramafosa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading