Majkl Marfi
Foto: Printscreen/Printscreen

- Pre više stotina godina, pre pisane istorije, u magli vremena, iza mene iz kanjona Rakitnice, izašla je aždaja i terorizirala seljake ovde u visoravnima Bosne i Hercegovine. Seljaci su se molili, njihove molitve su bile uslišene a aždaja je postala kamen.

- Jedini trag koji je za sobom ostavila bio je Studeni Potok. Ovo je jedno od najlepših mesta u BiH. Nedaleko odavde, u Umoljanima, nalazi se prelepa stara džamija koja takođe imala važnu ulogu u istoriji ove zemlje.

- U njoj je čuvana Hagada tokom Drugog svetskog rata, tako da danas svi možemo u njoj uživati u Zemaljskom muzeju.

- Nedaleko odavde, niz ulicu, naići ćete na stećke, ostavštinu srednjovekovne prošlosti. Divna stvar u vezi s Bosnom i Hercegovinom je što ima toliko toga za ponuditi. Ja to stalno govorim.

- Moja vlada radi s lokalnom zajednicama na promociji turizma, adrenalinskog turizma, održivog turizma, vinskih cesta u Hercegovini, jer to je jedan od najbrže rastućih delova BiH privrede i obećava otvaranje novih radnih mesta i bolje budućnosti za ljude koji ovde žive i rade.

- U Bosni i Hercegovini još ima aždaja koje treba eliminisati. Najozbiljnija i najopasnija od njih je korupcija.

- Previše politčara na prvo mesto stavlja svoj interes, a ne interes birača za koje rade.

- A pravosuđe mora raditi mnogo bolje kako bi osiguralo da ljudi odgovaraju za kršenje zakona i krađu narodnog novca.

- Bosna i Hercegovina može imati divnu budućnost, ali treba uništiti napast korupcije, tu veliki aždaju 21. stoljeća - poručio je Marfi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading