policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U svetu prodavaca automobila, sporovi oko plaćanja obično se rešavaju uz nekoliko telefonskih poziva banke ili gomilu papira iza zatvorenih vrata, a ne na ulici uz pretnje i oružje.

Ali kada se situacija „zahukta“, stvari mogu krenuti opasnim putem.

Ono što je trebalo da bude rutinski problem zbog propuštene uplate na za jedno vozilo, pretvorilo se u otimanje automobila, zbog čega se sada jedan zaposleni u auto-salonu suočava sa pretnom duge robije.

Erik Hadad je 58-godišnji zaposleni jedne firme u Floridi. On je 19. decembra 2023. ukrao automobil od mušterije i sada se suočava sa mogućom kaznom do 15 godina zatvora nakon što ga je porota u Majamiju proglasila krivim.

Njegova 24-godišnja žrtva je imigrant sa Haitija koji je kupio polovnu Hondu iz 2020. u oktobru 2023.

U zvaničnom saopštenju Ministarstva pravde navedeni su detalji.

- Žrtva je prilikom kupovine shvatila da plaća finansijskoj firmi... - objasnilo je Ministarstvo pravde SAD.

Ono čega kupac nije bio svestan jeste da je postojao sporazum između firme i prodavca, i ako kupac ne bi ispunio obaveze u prva dva meseca, onda bi fima mogla da traži povraćaj od približno 13.800 funti od auto kuće.

Ovaj detalj je ključan jer kupac nije na vreme dao prvu uplatu za automobil. Zatim je u novembru platio naknadu za kašnjenje zajedno sa prvom ratom. Ali pošto je uplata kasnila, trgovac je 14. decembra dobio pismo u kojem ga obaveštava da mora da otkupi zajam od približno 13.000 dolara.

Otimanje vozila se dogodilo pet dana kasnije, uprkos jasnim uputstvima trgovcu iz finansijske kompanije da ne vraća automobil u svoje vlasništvo. U trenutku krađe automobila kupcu još nije stigla druga rata, pa on tada nije bio dužan.

- Uprkos ovim činjenicama, Hadad je pratio žrtvu neodređeno vreme. Kada se kupac zaustavio u svom automobilu, Hadad je izašao iz svog vozila prišao i počeo agresivno da vrišti na žrtvu da izađe iz auta, Hadad je podigao košulju i otkrio da ima pištolj u futroli za pojasom, što je navelo žrtvu da preda svoje ključeve - navodi se u izveštaju Ministarstva pravde.

Na kraju je nesrećni kupac uspeo da pozove policiju i iznenađujuće, Hadad je još uvek bio na licu mesta kada su policajci stigli. U tom trenutku policija je Hadada privela. Kako stvari stoje, Hadad će biti osuđen 9. januara 2025. i suočava se sa mogućnošću da iza rešetaka provede narednih 15 godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading