Alžir
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub


Užasna tragedija pogodila je turistički dragulj Alžira kada je jedna švajcarska turistkinja brutalno ubijena dok je sedela na terasi kafića. Tragični događaj odigrao se 11. oktobra u letovalištu Džanet, južni Alžir, a od tada su uhapšena dva muškarca. Identitet turistkinje nije otkriven, ali se zna da je napadnuta nožem dok je sedela na terasi kafića Skaner, smeštenog u centru grada i pored turističke kancelarije Onat.

Prema lokalnim alžirskim medijima, napadač je posekao njenu grkljan oštrim oružjem, nakon čega je hitno prebačena u lokalnu bolnicu gde je izgubila veliku količinu krvi. Nažalost, lekari nisu uspeli da spasu teško povređenu ženu, te je preminula u bolnici.


Uhapšena dva muškarca iz severnog dela zemlje

Dva muškarca, navodno iz severnog dela zemlje, uhapšena su nakon ovog nemilog događaja, prema izvorima portala Liberation.fr. Oni su stigli u Džanet pre šest meseci i bili su obučeni kao "Tuarezi" - nomadsko etničko pleme koje živi u Sahari i okolnim područjima. "Trenutno je sve potpuno zataškano. Ništa se ne saopštava, čak ni na društvenim mrežama. Na terenu, glavna reč je radio tišina. Svi se pridržavaju", izjavio je izvor blizak ljudima u tom području za francuske novine.

Švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo tragični događaj

Članica putničke grupe od pet osoba iz Švajcarske, koja je bila žrtva ovog napada, navodno je preminula, dok su ostali članovi grupe napustili Alžir i vratili se kući. Švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je "informisano o nasilnoj smrti švajcarskog državljanina 11. oktobra na jugoistoku Alžira". Takođe je navelo da je preuzelo brigu o grupi od četiri osobe koje su bile s njom, a koje su evakuisane u Švajcarsku, dodajući da "neće biti datih daljih informacija".

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading