policija
Foto: Alo/Nenad Vujanović


Ranko Marjanović zvani Arkan je nedavno osumnjičen da je, pod uticajem alkohola, napao jednog muškarca zahtevajući novac od njega. Kada muškarac nije imao novac, Marjanović mu je navodno ukrao mobilni telefon i štap, pritom mu nanoseći telesne povrede. Napadnutom muškarcu je pružena medicinska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je Marjanović uhapšen zbog sumnje u ovaj incident.

Marjanović nije nepoznat policiji, a njegova prošlost obuhvata niz krivičnih dela. Naime, u aprilu 2006. godine osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića, koje je počinio tako što je žrtvu izbo nožem čak 24 puta. Motiv ovog zločina je bio koristoljublje, budući da je Marjanović od žrtvinog džepa ukrao 54 konvertibilne marke. Ovo ubistvo je šokiralo lokalnu zajednicu i ostavilo dubok trag u sećanjima ljudi.

Pored toga, Marjanović je 2017. godine skočio u prazan bazen dubok skoro dva metra u banjalučkom naselju Lauš, usled čega je zadobio teške telesne povrede. Ovaj incident je još jedan u nizu događaja koji su pratili Marjanovićevu istoriju nasilja i neodgovornog ponašanja.

Nedavno, Marjanović je takođe bio u centru pažnje kada je uhapšen u policijskoj akciji "Stočar" zbog sumnje da je zajedno sa Radenkom Kopranovićem krao sitnu stoku i druge vredne predmete sa seoskih imanja. Ovaj događaj dodatno naglašava Marjanovićevu umešanost u kriminalne aktivnosti koje su uznemiravale lokalnu zajednicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading