sveća
Foto: Printscreen/Foto: Shutterstock


Milka Mesić, supruga bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, preminula je nedavno, ostavljajući iza sebe trag u javnom i privatnom životu. Rođena je 1939. godine u mestu Slabinja u Sisačko-moslavačkoj županiji, gde je započela svoj životni put.

Njena ljubavna priča sa Stjepanom Mesićem počela je na veoma neobičan način - Stjepan ju je primetio u žiriju plesnog takmičenja u Zagrebu. Nakon što ju je video, zamolio je prijatelja da ga upozna sa njom, a ostalo je istorija. Njih dvoje su se venčali 1961. godine, a ubrzo su postali roditelji - prvo ćerke Saše, a zatim i ćerke Dunje.

Nakon što je njen suprug postao predsednik Hrvatske 2000. godine, Milka se povukla iz javnog života i retko je istupala u medijima. Iako je bila supruga predsednika, odlučila je da zadrži svoju privatnost i diskretno živi u senci politike.

Milka Mesić je ostavila dubok trag u svojoj porodici, gde će je pamtiti kao brižnu majku i suprugu. Njen životni put, od skromnih početaka do života u vrhu političke scene, inspiracija je mnogima. Svojim primerom, ostavila je nasleđe porodične ljubavi i posvećenosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading