Ankara
Foto: Printscreen/printskrin


Glavni objekat turske aerokosmičke industrije (TAI) u Ankari postao je poprište jake pucnjave i eksplozija. Prema izveštaju sozcu.com.tr, napad je izvršen na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Ankara Kahramankazan, a ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja potvrdio je da su zabeležene prve žrtve i povređeni.

Na društvenim mrežama su se pojavila fotografija jednog od navodnih napadača, piše sozcu.com.tr.

 

 



Ministar Jerlikaja je istakao da je teroristički napad u toku i da su nadležne službe odmah reagovale. On nije izneo konkretne podatke o žrtvama, ali je obećao da će javnost biti redovno obaveštavana o dešavanjima, pozivajući se na zvanične izvore informacija.



Svedoci su izjavili da je osoblje upućeno u skloništa iz bezbednosnih razloga, dok su na lice mesta odmah upućene snage bezbednosti, vatrogasci i medicinske ekipe. TAI predstavlja ključnog igrača u turskoj vazduhoplovnoj industriji, a kompanija dizajnira, razvija i proizvodi različite vazdušne platforme, uključujući i komponente za međunarodne projekte poput putničkog aviona Erbas A380 i vojnog transportnog aviona A400M.


Iako su vlasti odmah reagovale na teroristički napad, još uvek nisu identifikovani počinioci niti su detalji o prirodi napada javnosti dostupni. Situacija je i dalje u razvoju, a nadležne službe preduzimaju sve mere kako bi osigurale bezbednost i identifikovale odgovorne za ovaj napad.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading