Ankara
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Danas je došlo do eksplozije u ankarskom okrugu Kahramankazan, na lokaciji fabrike TAI, koja je ključni igrač u turskoj vazduhoplovnoj industriji. Fabrika zapošljava preko 15.000 ljudi, a napad je izazvao veliku mobilizaciju vatrogasnih, policijskih i medicinskih timova. Prve slike koje su prikazane na televiziji NTV prikazuju veliki oblak dima ispred ulaza u fabričku lokaciju, koja se nalazi oko 40 kilometara izvan glavnog grada Turske.

 

 


Očevici su prijavili da su čuli rafale na području fabrike, a navodno je u napadu učestvovao i bombaš samoubica. Društvene mreže su preplavljene snimcima i fotografijama teško naoružanih napadača, dok vlasti još uvek nisu identifikovale počinioce niti dale detalje o prirodi napada. Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja potvrdio je da je došlo do "terorističkog napada na objekte Turkish Aerospace Industries Inc. u Ankari", i izjavio da je nekoliko osoba poginulo, dok je mnogo ljudi povređeno.

 

 



Zaposleni u kompaniji TAI evakuisani su na bezbednu zonu, dok mediji prenose da je fabrika locirana na periferiji Ankare. TAI je značajan učesnik u turskoj vazduhoplovnoj industriji, baveći se dizajnom, razvojem i proizvodnjom različitih vazdušnih platformi. Pored toga, kompanija proizvodi delove za međunarodne projekte, uključujući komponente za avione poput Erbas A380 i vojnog transportnog aviona A400M.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading