Ankara
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin


Prema izveštajima lokalnih medija, teroristički napad izvršen je u fabrici vazduhoplovnih delova u predgrađu Ankare, Turska. Napadači, najmanje troje njih, upali su u fabriku nakon eksplozije na ulazu, a na snimcima sa nadzornih kamera može se videti muškarac i žena sa puškama. Odmah je izbio oružani sukob sa obezbeđenjem fabrike, uz navode da su napadači uzeli taoce, iako ove informacije nisu zvanično potvrđene. Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije radnika fabrike kako sede na podu u jednoj prostoriji, dok "Haber Turk" tvrdi da su svi radnici na sigurnom.

 

 


Ministar unutrašnjih poslova Turske, Ali Jerlikaja, potvrdio je da je došlo do terorističkog napada, kao i da ima ranjenih i ubijenih. Detalji o broju ranjenih i poginulih nisu odmah saopšteni, ali se pretpostavlja da je situacija i dalje veoma napeta.

Vlasti Turske su odmah reagovale na napad, šaljući dodatne snage bezbednosti na mesto događaja. Očekuje se da će predstavnici međunarodnih organizacija, poput UN i EU, pružiti podršku Turskoj u suočavanju sa posledicama ovog terorističkog akta.

 

 

 

 


Napad je izazvao strepnju i zabrinutost među lokalnim stanovništvom, a posebno među radnicima fabrike koji su se našli usred ove opasne situacije. Očekuje se da će psihološka podrška biti neophodna kako bi se radnici oporavili od traume koju su doživeli tokom napada.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading