Ankara
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja potvrdio je da su četiri osobe poginule, a 14 povređeno u terorističkom napadu na kompleks turske vazduhoplovne industrije. On je istakao da su dvojica terorista neutralisana, naglašavajući odlučnost u borbi protiv terorizma.

Na lice mesta stigli su specijalci, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji se ujedno nalazi na samitu zemalja BRICS, takođe je osudio napad. "Četiri osobe su ubijene, a 14 je ranjeno. Osuđujem ovaj gnjusni teroristički napad", poručio je Erdogan, naglašavajući odlučnost Turske u suzbijanju terorizma.

 

 


Najmanje troje napadača upalo je u prostorije vazduhoplovne fabrike u predgrađu Ankare. Prvo je došlo do eksplozije na ulazu u fabriku, nakon čega su napadači upali sa puškama. Na snimcima sa nadzornih kamera vide se jedan muškarac i jedna žena sa puškama, nakon čega je usledio oružani sukob sa obezbeđenjem fabrike. Postoje i nepotvrđene informacije o tome da su napadači uzeli taoce, dok su na društvenim mrežama objavljene fotografije radnika fabrike kako sede na podu u jednoj prostoriji.

Ovaj napad je još jedan u nizu terorističkih akcija koje su potresle Tursku u proteklom periodu, ističući ozbiljnost problema terorizma u ovoj zemlji. Ministar Jerlikaja i predsednik Erdogan su naglasili da će Turska nastaviti sa odlučnom borbom protiv terorizma i da će uložiti sve napore kako bi osigurala bezbednost svojih građana.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading