policija bih
Foto: Printscreen/YouTube/ Hayat Media BIH

Napadač (15) je sinoć ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Ognjena Marana, koji je odmah podlegao usled povreda. Zatim je napao Avdu Hasanović koji je noćas operisan i sada je van životne opasnosti. Napadač je uhapšen.

Meštanin Bosanske Krupe: Nikad ne znaš ko indoktrinira maloletnike

Meštanin Bosanske Krupe Ademir Mešić prokomentirao je za Dnevni Avaz sinoćnji smrtonosni napad na policajce.

"Sinoć oko 22 sata sam čuo stravičnu vest, ne znam kako bih to opisao. Ovo je miran gradić, gde se ovakve stvari ranije nisu događale. Čudno je da je to napravio maloletnik, mogu slobodno reći dečak, ne znam iz kojih pobuda. Naši policajci su primerni, nisu imali nekih ekscesa. Uvek su bili od pomoći građanima Bosanske Krupe i ne mogu shvatiti zašto se dogodio napad na policijsku stanicu", rekao je Mešić.

"Osećam nelagodu, ali mislim da je ovo izolovan slučaj i da u budućnosti neće biti ovakvih situacija. S obzirom na to da je u pitanju maloletnik, mislim da sve ide iz kuće, porodice, potrebno je više kontrole nad maloletnicima. Nikad ne znaš ko ih indoktrinira i kakvim idejama te što su sposobni napraviti. Verovatno će u ovom najviše trpeti roditelji, a možda nisu ni znali što se dogodilo", dodao je.

Meštanka Bosanske Krupe o ubistvu policajca: Ovo je strahota, ne smemo više hodati ulicama

Asiba Lozić, stanovnik Bosanske Krupe, šokirana je slučajem napada na policijsku stanicu u kojem je maloletnik nožem ubio jednog policajca, a teško ranio drugog.

Kako je rekla za portal Dnevnog Avaza, za ovu vest je saznala na Facebooku.

"Uzela sam telefon i prvo mi je to na Facebooku izbacilo. To je strahota što se radi u ovoj Krupi, pogotovo u našoj BiH. Treba menjati taj zakon, bila to maloletna ili punoletna osoba, jer ovo ne vodi stvarno ničemu. Strahuju ljudi. Ti više ne smeš u svoje dvorište izaći, a kamoli u grad. Nisi više slobodan hodati po gradu, nemaš više slobode", rekla je Lozić.

Podsetimo, uviđajne radnje koje su obavili kantonalni tužilac i istražitelj Sektora kriminalističke policije trajale su od 22:45 do 00:30 sati i završene su.

"Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obeležja krivičnog dela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva", rekao je portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović.

Na ulicama Bosanske Krupe jutros je veliki broj pripadnika policije, na terenu su pripadnici Specijalne jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading