policija
Foto: Printscreen/Facebook/Bihać i Bišćani - Sve dobro i loše u našem gradu

Čitav region i dalje je pod utiskom stravičnog zločina koji se dogodio sinoć kada je napadač (15) ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao policajca Ognjena Marana, koji je odmah podlegao usled povreda, a zatim napao Avdu Hasanović koji je noćas operisan i sada je van životne opasnosti. 

Gradonačelnik: Niko ne veruje da se to dogodilo, ljudi su u šoku

Cela lokalna zajednica je u šoku, a Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe, apelovao je na javnost da veruje samo proverenim i istinitim informacijama.

Halitović je rekao da su i nadležni i građani u šoku nakon sinoćnjeg brutalnog napada, pogotovo zato što je, kako je dodao, ova grad miran i nikad u njemu nije bilo većih problema.

“Jutros sam se susretao s građanima, tuga je na njihovom licu, ne može ni biti osmeha nakon svega što se dogodilo. Šokirani su svi s jednim ogromnim upitnikom iznad glava, niko ne veruje da se to dogodilo i svi očekuju velike rezove u smislu stvari koje se događaju u našoj državi jer mi kao sredina ne možemo sami na to uticati. To se mora napraviti na nivou države”, rekao je jutros gradonačelnik Bosanske Krupe Halitović.

Naveo je da je pojedinosti o tinejdžeru koji je sinoć brutalno ubio jednog i teško ranio drugog policajca saznao tek sinoć.

“Ne mogu sada o tome govoriti da ne bih uticao na istragu. Mislim da je trenutno samo najbitnije da se u javnosti plasira samo istina. Ja sam i sinoć u izjavama za medije pozvao građane Bosanske Krupe i kompletne države da veruju portalima koji šire samo istinu. Mi ćemo sada imati sijaset lažnih portala i profila koji će praviti uzbunu među ljudima, imaćemo sigurno dežurne komentatore i botove koji će stvarati još veći strah među ljudima. I jako je bitno da ostanemo mirni da neko ne bi napravio neku glupost i vrlo je bitno da verujemo institucijama – tužilaštvu, policiji i sudstvu da se ovo istera na čistac i da nam ovo bude zadnji put”, rekao je Halitović.

Iako još nema potvrdu, Halitović je rekao da veruje da će u Bosansku Krupu danas doći predstavnici sigurnosnih agencija i predstavnika s viših nivoa vlasti.

“I da se ta istraga proširi i uspešno okonča”, rekao je na kraju Halitović.

Ministar policije: Dovešćemo sigurnost na nivo koji je podnošljiv

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak jutros se oglasio odmah nakon napada u Bosanskoj Krupi, koji su tužioci okarakterisali kao teroristički.

U izjavi za BHRT Isak je rekao da će policija povećati svoju prisutnost na terenu.

"Jedino što možemo poručiti građanima jeste to da će policija napraviti sve da sigurnost dovede na nivo koji je podnošljiv, odnosno na nivo koji će jamčiti sigurnost građanima. Policija će biti maksimalno na terenu kako bi sve osobe koje počine kaznena dela lišili slobode. Maksimalno ćemo raditi i na preventivi, koliko se u ovakvim slučajevima može napraviti. Ostalo je u nadležnosti tužilaštva, kao i sudova koji treba da izreknu maksimalne kazne za ovakve slučajeve", rekao je Isak.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milovan

25.10.2024 12:42

Talibani. Morate uvesti talibanske zakone,kid vas u talibaniji.