Komšija maloletnika
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/Avaz TV

Džemal Balkić, prvi komšija maloletnika, koji je počinio ovaj zločin, kaže za Avaz da je on bio jedan od najmirnijh dečaka, te da nikada ne bi mogao ni da pomisli da bi on ovako nešto mogao da učini.

Nakon što se dogodio napad na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gde je ubijen policajac, a drugi teže ranjen, svi su zgroženi i potreseni, a naročito tamošnji meštani.

"Kada bih se kladio ovde sa hiljadu ljudi, ja bih rekao to on nije mogao uraditi. Ja ne znam, da ga neko nije nagovorio na to nešto. On to iz svoje glave ne znam da bi mogao, on je maloletan. Odavde niko se na njega nikad nije požalio. Ja sam ga uvek hvalio. Odakle ta ideja da bi on mogao to da napravi. Žao mi je što je sam sebe uvukao u problem",  istakao je Balkić.

Dodao je da nije uspeo da razgovara sa roditeljima dečaka.

Tvrdi da je dečak bio jako dobar.

"Fino se ponašao. Bio je dobar dečak i prema komšiluku. Uvek se pozdravi fino. Nismo imali nikakvih problema. Niti se on svađao ili tukao s društvom. Iznenadio me je, to kad sam čuo... Ne znam šta da kažem", rekao je Balkić sav u šoku.

Podsetimo, ukoliko mu se dokaže krivica Еlmir S. (14), osumnjičeni za napad na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, u kojoj je sinoć ubijen policajac i ranjen njegov kolega, ne može biti osuđen na zatvorsku kaznu.

Krivične sankcije prema maloletnicima propisane su Krivičnim zakonom Federacije BiH, a članom 84. u stavu 2 jasno je navedeno da se mlađem maloletniku ne može izreći zatvorska kazna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading