Kanada
Foto: Printscreen/Printscreen

Zajedno su radili u Volmart prodavnici, a njena majka ju je redovno proveravala dok su zajedno radili u smenama. Kada je dugo nije videla u prodavnici, zabrinula se i počela da je traži.

Na kraju je pronašla ugljenisane ostatke svoje ćerke u pećnici za pečenje.

"Zamislite kakav je užas doživela njena majka kada je sama otvorila rernu, kada je neko ukazao na curenje iz nje. Gursimranova majka je pokušala da je locira nakon što je nije videla sat vremena", navodi se u žalbi Izvršnog odbora Pomorskog društva Sikha na GoFundMe stranici koja je već prikupila 46.000 dolara.

Gurismran i njena majka stigle su u Kanadu pre nešto manje od tri godine. Njen otac i brat su još uvek u Indiji i zajednica grčevito pokušava da prikupi sredstva da ih odvede u Kanadu.

"Patnje ove porodice su nezamislive i neopisive. Potrebna im je vaša podrška da prebrode ovo užasno vreme", navodi se u apelu.

Hardžit Sejan, predsednik Kanadskog pomorskog društva Sika, rekao je za Global Nevs da njegova zajednica podržava traumatizovanu porodicu Gursimran od njene smrti 19. oktobra.

„Uža porodica je apsolutno šokirana“, rekao je Sejan. „Oni su u svojevrsnoj traumi. Zaista nam je žao što čujemo za tako tragičan događaj."

Kanadski nacionalni emiter CBC Nevs citira izvore koji su im rekli da se uređaj u prodavnici Halifak "nije zaključao".

Martin Kromvel, policajac u Halifaksu, opisao je istragu kao "složenu".

„Razumemo da je javnost uključena i samo smo želeli da ohrabrimo javnost da bude strpljiva sa našom istragom i da ima na umu da su uključeni članovi porodice i saradnici. Istražitelji blisko sarađuju sa medicinskom kancelarijom Nove Škotske kako bi utvrdili uzrok i način smrti. Istraga je u ranoj fazi i za sada nemamo dodatne detalje", zaključio je Kromvel.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading