bosanska krupa
Foto: Alo/Foto: Printscreen


Teroristički napad koji se dogodio u Bosanskoj Krupi šokirao je javnost, a istraga koju sprovode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Uprave policije Federacije BiH (FUP) je u toku. Prema informacijama portala Raport, maloletnog napadača je navodno radikalizovao njegov stric, koji je prethodno bio pripadnik vehabijskog pokreta. Zanimljivo je da je policija već ranije imala informacije o stricu maloletnika, ali je utvrđeno da je on napustio BiH i otišao u Hrvatsku.


Maloletni E. S. (14) je ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem ubio šefa smene Ozrena Marana iz Novog Grada, dok je njegovog zamenika Avdu Hasanovića teško povredio. Prema nezvaničnim informacijama, maloletnik je prvo napao Hasanovića, a zatim je nožem napao Marana koji je pokušao da odbrani kolegu. Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) je ovaj napad okarakterisalo kao teroristički, što dodatno budi zabrinutost u javnosti.

Trenutno se istražuju sve okolnosti i motivi napada, a istražitelji su takođe usmereni na moguću povezanost maloletnog napadača sa radikalnim grupama. Posebna pažnja se posvećuje aktivnostima maloletnog napadača na društvenim mrežama, kao i kontaktima koje je imao u poslednjem periodu, u nastojanju da se utvrdi da li je delovao samostalno ili je imao podršku ili uticaj od strane drugih osoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading