karta
Foto: Printscreen


Vlada Crne Gore nedavno je donela odluku o zabrani ulaska ili prelaska preko svoje teritorije licima za koja se smatra da su odgovorna za kršenje ljudskih prava ili podrivanje demokratije u Rusiji. Ova odluka ima za cilj da ograniči aktivnosti osoba koje su "odgovorne za teška kršenja ili povrede ljudskih prava", kao i represiju nad civilnim društvom i demokratskom opozicijom u Rusiji. Takođe, obuhvata i lica koja pružaju finansijsku, tehničku ili materijalnu podršku ovakvim aktivnostima ili su povezana sa osobama koje su umešane u takve radnje.

Odluka o zabrani ulaska u Crnu Goru doneta je u skladu sa međunarodnim pravom i pridružuje se restriktivnim merama utvrđenim odlukom Saveta EU. Ove zabrane se odnose na državljane Crne Gore i imaju za cilj da ograniče aktivnosti koje podrivaju demokratiju i vladavinu prava u Ruskoj Federaciji.

Odluka vlade Crne Gore izazvala je različite reakcije u javnosti, a mnogi su istakli značaj preduzimanja konkretnih koraka u cilju zaštite demokratskih vrednosti i ljudskih prava. Takođe, postavlja se pitanje kako će ova odluka uticati na odnose između Crne Gore i Rusije, s obzirom na političke i diplomatske implikacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading