Elmir S.
Foto: Alo/Alo

Maloletni ubica E. S. (14) iz Bosanske Krupe bio je aktivan na društvenim mrežama, gde je objavljivao slike oružja. Na njegovim profilima na Fejsbuku i Instagramu nije bilo ličnih slika, ali su se mogli pronaći brojni natpisi na arapskom jeziku. Na Instagram profilu stajao je citat: "Govori istinu, u ime Allaha, dok te ne ubiju; pa u firdevs sa Muammedom".

Bosanska krupa

Instagram

 

 


Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona okarakterisalo je ubistvo policajca Ozrena Marana kao teroristički čin. Maloletnik E. S. je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je, nažalost, preminuo od zadobijenih povreda. Nakon toga, napao je Avda Hasanovića, teže ga povredio, a on je zatim prevezen u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubljankić", gde je njegovo stanje stabilizovano.

Ovo je slučaj koji je potresao celu zajednicu i izazvao šok i zabrinutost među građanima.

Bosanska krupa

Instagram

 

 


Nakon ovog tragičnog događaja, javnost je ostala u šoku, a vlasti su hitno reagovale. Policija je započela intenzivnu istragu kako bi utvrdila motive i okolnosti ovog napada. Takođe, nadležne institucije preduzimaju mere kako bi se slični događaji u budućnosti sprečili.


Ovaj slučaj je podigao ozbiljna pitanja o uticaju društvenih mreža na mlade, kao i o potrebi za adekvatnim merama prevencije nasilja među maloletnicima. Zabrinutost za bezbednost i budućnost mladih postala je goruća tema u društvu, te se očekuje da će vlasti preduzeti odgovarajuće korake kako bi se sprečili slični slučajevi u budućnosti.

(Avaz)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading