Vladimir Žirinovski
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY


Savremeni svet ulazi u potpuno novu eru, koja će biti ispunjena raznim kataklizmama, govorio je još 2021. godine tadašnji lider LDPR Vladimir Žirinovski. On je svoje predviđanje zasnovao na uverenju da će se svet suočiti sa epohalnim trendom koji će dovesti do raspada mnogih država, ekonomija i porodica. Njegova teorija je bila da će ovi događaji biti izazvani putem infekcija, što će rezultirati velikom glađu i smrtnošću. Ova proročanstva su donekle jeziva, posebno imajući u vidu da je Žirinovski preminuo u aprilu 2022. godine.

Žirinovski je bio uporan u tvrdnji da se svet suočava sa nečim više nego što je to bio slučaj sa prethodnim istorijskim događajima poput Oktobarske revolucije, građanskog rata ili konflikta u Avganistanu. On je upozoravao da će ovi trendovi dovesti do ozbiljnih posledica, uključujući raspada država, ekonomskih kolapsa i poremećaja u porodičnim strukturama. Njegova predviđanja su ukazivala na potencijalnu globalnu krizu koja bi mogla promeniti tok istorije.

Pored ekonomskih i društvenih posledica, Žirinovski je takođe isticao značaj ideološkog uticaja koji će se vršiti novim metodama. On je smatrao da su tradicionalni mediji poput novina, letaka, radija i televizije zastareli, te da će novi oblici uticaja postati dominantni u oblikovanju javnog mnjenja. Ova predviđanja su postala još intrigantnija s obzirom na ubrzanu digitalizaciju društva i širenje uticaja društvenih mreža.

Vladimir Žirinovski je bio kontroverzna figura, ali njegova predviđanja ostavljaju prostora za razmišljanje o budućnosti sveta. Da li je bio vizionar ili prorok apokalipse, to ostaje da se vidi, ali njegove reči ostaju da odzvanjaju u svetlu aktuelnih globalnih dešavanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading