Severna Koreja
Foto: AP/HOGP


Visoki oficir vojske Severne Koreje, general Kim Jong Bok, nedavno je stigao u Rusiju kako bi nadgledao severnokorejske trupe koje su nedavno poslate u tu zemlju, prema informacijama koje je danas preneo neimenovani izvor u vojsci Ukrajine.

Prema tvrdnjama ukrajinskog izvora, pripadnici severnokorejske vojske su nedavno raspoređeni u Rusiji, verovatno da bi se pridružili ruskim snagama u Ukrajini. Navodno, severnokorejski kontingent će biti pod nadzorom generala Kim Jong Boka, zamenika načelnika Generalštaba Korejske narodne armije, prenosi agencija Kjodo.


Ova vest je izazvala zabrinutost u Sjedinjenim Američkim Državama i među zapadnim saveznicima, podgrevajući sumnje o potencijalnom učešću Pjongjanga u ratu u Ukrajini. Trenutno, Severna Koreja i Rusija produbljuju svoje vojne veze, što dodatno pojačava tenzije u međunarodnoj zajednici.

Raspoređivanje vojnika iz Severne Koreje u Rusiji izazvalo je reakcije u međunarodnoj zajednici, a posebno je privuklo pažnju na prisustvo severnokorejskih specijalnih snaga. Ova neobična situacija budi dodatne sumnje i postavlja pitanja o mogućim planovima Severne Koreje u vezi sa Rusijom i Ukrajinom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading