čovek kod zubara
Foto: Printscreen/www.youtube.com/VM Media


Sud u Nemačkoj traži doživotnu kaznu za 67-godišnjeg anesteziologa iz savezne države Hesen, koji se sumnjiči da je nesavesnim lečenjem izazvao smrt devojčice. Prema navodima tužilaca u Frankfurtu, anesteziolog je deci ubrizgavao kontaminirani anestetik prilikom lečenja zuba, usled čega je jedna devojčica preminula od trovanja krvi u ordinaciji.

Osumnjičeni anesteziolog je u septembru 2021. godine anestezirao odraslu ženu i četvoro dece u svojoj ordinaciji u okrugu Hochtaunus. Nakon lečenja, jedna devojčica je preminula od sepse, dok su druga deca jedva preživela i bila su hospitalizovana u Univerzitetskoj bolnici u Frankfurtu. Tužilaštvo je takođe navelo da se traži doživotna kazna zatvora za ubistvo iz nehata, dok je anesteziolog optužen i po tri tačke za pokušaj ubistva druge dece.

Nemački mediji prenose da anesteziolog već ima krivični dosije za ubistvo odraslog pacijenta 2019. godine, te da je nakon toga odbio da primi pacijente u kliniku, iako su bili u kritičnom stanju. Državno tužilaštvo je zatražilo i pritvaranje anesteziologa za vreme izricanja presude, uz zabranu obavljanja delatnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading