PORUKA ZA NEMCE! Medvedev najavio "ruski vatromet" u ukrajinskoj fabrici 'Rajnmetal'!
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.


Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, najavio je "vatromet" u fabrici "Rajnmetal" u Ukrajini, koja je pokrenuta od strane nemačkog koncerna. Medvedev je putem svog Telegram kanala objavio snimak eksplozije uz poruku da se raduje svečanom ruskom vatrometu upravo u toj fabrici. Ova najava dolazi nakon višestrukih upozorenja iz Kremlja da će strana vojna tehnika i ljudstvo biti legitimna meta oružanih snaga Rusije.

Nemački koncern 'Rajnmetal' pokrenuo je prvu od četiri vojne fabrike u Ukrajini, što je izazvalo značajnu pažnju i reakcije iz ruskih političkih krugova. Ova najava dolazi u kontekstu već postojećeg sukoba između Ukrajine i Rusije, a potezi kompanije 'Rajnmetal' mogli bi dodatno da zaoštre tenzije u regionu.

Rusija upozorava NATO i zapadne zemlje

Iz Kremlja je stiglo više upozorenja prema NATO savezu i zapadnim zemljama u vezi sa situacijom u Ukrajini. Rusija je jasno isticala da će strana vojna tehnika i ljudstvo biti legitimna meta oružanih snaga, dok je istovremeno pozivala na prestanak slanja oružja i plaćenika, kao i na obustavu pomaganja ukrajinskoj vojnoj mašineriji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading