ubica
Foto: Alo/Youtube/Corner of Crime

Serijski manijak i pedofil preminuo je prema navodima lokalanih medija u subotu u zloglasnom zatvoru "Beli labud" u 53. godini. Burcev je prema istražiteljima od 1993. do 1996. godine silovao i ubio šestoro dece zbog čega se smatra jednim od najvećih monstruma.

Svoj prvi zločin počinio je još kao školarac. Sa 13 godina nasilno je odvukao svoju drugaricu iz razreda u podrum i naterao je da se skine. Žena koja je radila kao domar u ovom dvorištu odgovorila je na vrisak bespomoćne devojke. Nakon tog incidenta Burcev je registrovan.

Međutim, narednih deset godina, Burcev nije privukao pažnju na sebe. Uspešno je završio osnovnu i srednju tehničku školu, odslužio vojsku, a potom se zaposlio kao elektrozavarivač u fabrici.

Kada je odlučio da osnuje porodicu počeo je da ima ozbiljnih problema. Jedan od ključnih uslova za potencijalnu ženu bio je da bude "čista". U potrazi za odgovarajućom partnerkom počeo je da upoznaje mlađe devojke, ali ni one nisu ispunjavale njegove zahteve. Na kraju, Roman Burcev je počeo da veruje da će devojčice biti potpuno "čiste" i počeo je da traži svoje prve žrtve.

Burcev je 1993. godine ubio 12-godišnjeg dečaka i njegovu sedmogodišnju sestru. Dečaka je bacio u jarugu, devojčicu silovao i zadavio, a zatim i nju bacio u jarugu pored brata, zatrpavajući tela đubretom.

Godinu dana kasnije počinio je još jedan zločin. Devojčica je izgubila mače, a on joj je ponudio pomoć. Stavljajući je na motor, izveo ju je iz grada, a potom silovao i ubio, pažljivo pokrivajući njeno telo.

U to vreme je osnovao porodicu i postao otac. Roditelji ubijene dece tvrde da se zločinac igrao sa bebom i držao je u naručju. Tiho je radio, kupovao hranu u prodavnicama i razgovarao sa komšijama.

U međuvremenu, u malom gradu u Rostovskoj oblasti počele su da se šire glasine o manijaku koji je izvršio nasilje i ubistvo nad devojčicama. Meštani su se plašili da ostave svoju decu bez nadzora. Uprkos činjenici da je imao svoje dete nastavio je da ubija. Njegove sledeće žrtve bile su dve devojke koje je namamio na osamljeno mesto.

Dugo ga nije bilo moguće uhvatiti pošto je pažljivo uništio sve dokaze.

Poslednji zločin Romana Burceva dogodio se 1996. godine kad je silovao i ubio 12-godišnju devojčicu.

Na kraju se ispostavilo da telo nema gde da sakrije. Odlučio je da ga zakopa, ali nije imao lopatu. Pozajmio je alat od komšije, vratio se na mesto zločina i zakopao telo deteta. Kasnije je jednostavno ostavio lopatu u blizini. Ovo je i postalo fatalno za njega.

Roman Burcev, koji je rodom iz Kamensk-Šahtinska, priveden je 17. jula 1996. godine.

Godine 1999. zamenjena mu je doživotnim kazna zatvorom u koloniji specijalnog režima "Beli labud" u gradu Solikamsku na teritoriji Perma.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading