13-GODIŠNJAKINJA IZ SRBIJE IZBOLA SESTRU (7)U NEMAČKOJ: Šta se krije iza ovog užasnog događaja?
EPA

I dalje traje istraga o smrti devojčice (7) poreklom iz Srbije koju je u petak u Lajpcigu, kako se sumnja, izbola sestra (13), nakon čega je pozvala policiju i hitnu pomoć. Prema navodima portparola nadležnog tužilaštva Rikarda Šulca, u toku je detaljna istraga kako bi bile ustanovljene sve činjenice o smrti deteta i uopšte krivičnog dela.

Kako je naveo, osumnjičena za ubistvo ima svega 13 godina i po zakonu ne može krivično da odgovara, te je protiv nje od samog početka istraga onemogućena. Ipak, ostaje nejasno u kojoj meri će biti preduzete druge mere. "Ovo spada u delokrug odgovornosti i ovlašćenja za donošenje odluka Kancelarije za zaštitu mladih i, ako je potrebno, i porodičnog suda“, rekao je Šulc.

Prema navodima, devojčica (13) se i dalje nalazi na specijalističkom lečenju. Tužilac je rekao da je neophodno da svi koji su uključeni u istragu budu veoma oprezni zbog godina osumnjičene, ali i žrtve. On je potvrdio da je telo ubijene sedmogodišnje devojčice poslato na obdukciju, koja bi danas trebalo da bude urađena. "Nadamo se da će ovo pružiti informacije o okolnosti smrti deteta i navodnog zločina. Cilj je da se razjasni sve što može", rekao je Šulc.

Podsetimo, policija u Lajpcigu je u petak uveče dobila poziv od osumnjičene devojčice, koja je rekla da joj je sestra loše. Po dolasku na lice mesta, zatekli su sedmogodišnje dete u teškom stanju u lokvi krvi sa brojnim ubodnim ranama. Uprkos naporima lekara, devojčica je preminula u bolnici. U trenutku tragedije roditelji nisu bili kod kuće. Pojedini mediji su pisali da je u pitanju šestočlana porodica, te da su dve starije ćerke bile u školi. Majka je navodno u vreme ubistva bila u Srbiji, a otac na poslu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading