FSB
Foto: Printscreen/Youtube/ilustracija


Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da su pripadnici pogranične uprave FSB Rusije u Brjanskoj oblasti, zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Rusije i Nacionalne garde, sprečili pokušaj narušavanja državne granice od strane diverzantsko-izviđačke grupe. U borbama su likvidirana četiri diverzanta, a ostaci grupe su pogođeni raketnim i artiljerijskim udarom.

 

 


Prema saopštenju FSB, pronađeno je strano oružje, oprema, sredstva veze, kao i lični predmeti koji ukazuju na pripadnost trećim zemljama. Među pronađenim predmetima su zastava Kanade, molitvenik na poljskom, kao i sveska sa beleškama o taktičkoj obuci na engleskom jeziku. Takođe, na telu jednog od stranih plaćenika pronađena je tetovaža koja ukazuje da je pripadao elitnom 75. Rendžerskom puku Specijalnih snaga padobranskog izviđačkog puka kopnenih snaga američke vojske.

Prema podacima iz otvorenih izvora, 75. Rendžerski puk je elitna jedinica specijalnih snaga SAD za izviđanje, diverzije i sabotaže iza neprijateljskih linija, zauzimanje i zadržavanje aerodroma, zauzimanje ili uništavanje strateški važnih neprijateljskih objekata, kao i zauzimanje ili eliminisanje visoko rangiranih funkcionera. Jedinice 75. puka učestvovale su u Vijetnamu kasnih 1960-ih.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading