Bono Voks i Davutoglu o izbeglicama

Tanjug | vesti 2016-04-03 20:35:10 2016-04-03 20:35:10

Pevač i lider irske rok grupe "U2" Bono Voks, sastao se sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom i poručio da je doprinos Turske u prihvatanju sirijskih izbeglica "lekcija za svet", saopštila je danas kancelarija turskog premijera.

Profimedia.rs

 

Dan uoči početka primene dogovora EU i Ankare o vraćanju izbeglica iz Grčke u Tursku, Bono je pohvalio nivo tolerancije, koji je Turska pokazala prihvativši više od 2,7 miliona sirijskih izbeglica, preneo je AFP.
On je, nakon sastanka sa turskim premijerom u Ankari, ocenio da je velikodušnost turskog naroda izvanredna i istakao da je to "lekcija milosrdja".

"U godinama sukoba u Siriji, u svakom gradu ljudi su dobrodošli", naglasio je Bono na snimku, koji je postavljen na zvaničnom Jutjub kanalu turskog premijera.
Bono je istakao da je "siguran da prihvat izbeglica predstavlja pritisak za ljude i da su oni zasićeni, ali oni ne odustaju".

Davutoglu, koji je sastanku prisustvovao sa suprugom Sarom, istakao je da nije bilo "nijednog anti-arapskog, anti-sirijskog ili anti-izbegličkog protesta" od kako je Turska počela da prihvata izbeglice.

Expand player
Pogledajte više