ZAPAD PONOVO GURA UKRAJINU U RAT "Ruska invazija kreće u roku od 48 sati!"
Foto: Ilustracija

Zvaničnici američkih obaveštajnih službi potvrdili su Njuzviku da je administracija Džoa Bajdena upozorila ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o proceni da se "Rusija sprema da krene u totalnu invaziju na Ukrajinu u roku od 48 sati".

"Predsednik Ukrajine je upozoren da je vrlo verovatno da će Rusija, prema informacijama kojima raspolažu američke obaveštajne službe, krenuti sa invazijom u roku od 48 sati", rekao je navodno neimenovani američki zvaničnik.

"Uz to, imamo izveštaje da su ruski avioni ranije danas ušli u ukrajinski vazdušni prostor. Radilo se o špijunskim avionima, koji su nakratko ušli u ukrajinski prostor", tvrdi se, ali bez dokaza.

Izvor blizak ukrajinskom predsedniku navodno je potvrdio "Njuzviku" da je Zelenski primio upozorenje Bajdenove administracije.

Neimenovani američki obaveštajac kaže i da Pentagon procenjuje da će "Rusija prilikom invazije koristiti vazdušne udare, krstareće rakete i kopnenu vojsku".

Podsećamo, zapadni mediji su na sličan način pisali da će Rusija 16. februara izvršiti invaziju na Ukrajinu, ali do toga nije došlo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading