POČINJU PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE Ovo su sastavi delegacija
Foto: Shutterstock

- Pregovori će biti održani u ponedeljak ujutru, pošto su, strahujući za živote, članovi ukrajinske delegacije, krenuli ne direktnim putem, preko Gomelja, nego će ići preko Poljske, odnosno graničnog prelaza 'Varšavski most' kod Bresta. Oni idu ogromnim zaobilaznim putem - rekao je Voskresenski.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO! KRIMINALCI UBIJAJU I PLJAČKAJU NA ULICAMA KIJEVA Ukrajinske vlasti oslobodile najteže zločince da "brane" građane

On je dodao da su u sastavu ukrajinske delegacije četvorica ili petorica ljudi, među kojima su zamenik šefa ukrajinske diplomatije, predstavnici vojne i političke sfere, kao i lider partije "Sluga naroda" David Arahamija.

Ranije je šef ruske delegacije, pomoćnik predsednika Vladimir Medinski, rekao da su se strane dogovorile da se sastanu u Gomeljskoj oblasti Belorusije na granici sa Ukrajinom.

PUTINOVA PRETNJA NUKLEARNIM ORUŽJEM SLEDILA AMERIKU Vašington u paničnom strahu pokušava da spusti loptu

Tome je prethodio telefonski razgovor Aleksandra Lukašenka i Vladimira Zelenskog. Ruska delegacija stigla je jutros u Gomelj. Pored Medinskog, u njoj su zamenici ministara odbrane i spoljnih poslova Aleksandar Fomin i Andrej Rudenko, ambasador u Belorusiji Boris Grizlov i šef međunarodnog komiteta Državne dume Leonid Slucki.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading