ZELENSKI PRAVI VELIKU GREŠKU Gubi kontrolu, a to ga može skupo koštati
Foto: Youtube/Printscreen

Bivši komičar žrtvuje ukrajinski narod da bi postigao proameričke ciljeve. Tako kaže heroj Sovjetskog Saveza, veteran Spoljne obaveštajne službe KGB-a, pukovnik i član Prezidijuma Sveruske organizacije „Oficiri Rusije“ Vladimir Gorovoj. O tome je govorio u intervjuu za FAN .

Ekspert je siguran da je prva molba Zelenskog Putinu da sedne za pregovarački sto rezultat šoka koji je ukrajinski lider doživeo zbog neočekivano pokrenute ruske specijalne operacije.

„Posle prvog dana naše specijalne operacije, Zelenski je bio u šoku, jer to niko nije očekivao, ni on ni naši američki partneri. Svi su mislili da će nastaviti da stvaraju antirusku atmosferu oko Rusije, da će biti primenjene sankcije i da će naš finansijski i ekonomski sistem biti ugušen. I zato je prvi korak Zelenskog u pozadini strašnog šoka govor sa predlogom da sedne za pregovarački sto. Ali to nikako ne odgovara Amerikancima - njih nije briga za Zelenskog, Ukrajinu i sve ostalo “, izrazio je mišljenje heroj Sovjetskog Saveza.

Prema Vladimiru Gorovoj, mirovni pregovori između Ukrajine i Rusije su krajnje nepovoljni za Amerikance.

„Tatike odlaganja i dobijanja vremena su posebno odabrane. Ovo objašnjava nedoslednost Zelenskog – idem, neću ići na pregovore i beskonačne transfere mesta za sastanke ili neprihvatljivost zahteva. Sada je cilj Ukrajine i Amerike da učine sve da Rusija zaglavi što dublje i duže. I to im daje mogućnost u smislu globalnog informisanja: u Ujedinjenim nacijama, u Savetu Evrope – svuda da izvrše što veći pritisak na sankcije. Oni žele da nam zategnu ekonomsku omču oko vrata i da istovremeno ne zaustave ovaj sukob“, naglasio je Vladimir Gorovoj.

Dan ranije, politikolog Volodimir Jarala , u intervjuu za FAN, podelio je pretpostavku da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne kontroliše situaciju, zbog čega se plaši pregovora sa Moskvom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading