"KRALJ NEBA JE MRTAV" Uništen najveći transportni avion na svetu! Pogledajte snimak NJEGOVE PROPASTI
EPA-EFE/Marcin Bielecki

U četvrtak se pojavio se snimak koji izgleda da potvrđuje da je najveći avion na svetu uništen u Ukrajini, piše Lad Bible. Traje samo pet sekundi, a na njemu se vidi kako letelica gori u hangaru aerodroma Gostomel.

 

 

Dodatna potvrda stigla je jutros kada je ukrajinski novinar Ilija Ponomarenko objavio prvu fotografiju uništenog transportera.

 

 

– Bojim se da je Antonov An-225 nemoguće popraviti. Kralj neba je mrtav. Hvala ti na službi – napisao je Ponomarenko na Tviteru.

Vest da je u ruskom bombardovanju razorena najveća transportna letelica Antonov AN-225 zvana “San” pojavila se 28. februara. Međutim, satelitski snimci od utorka 1. marta pokazali su da postoji šansa da je ogromni transporter ipak preživeo vazdušne udare.

Tračak nade da će ovo jedinstveno inženjersko dostignuće možda jednog dana poleteti ulio je i profesor na Unverzitetu u Vašingtonu Pol Birn tvitom da ne još uvek ne treba otpisivati avion.

 

 

–  Postavio sam ovaj crtež preko nečega što deluje kao izloženi zadnji deo aviona, što se vidi na ovoj slici koju je ranije postavio @CSBiggers. Iako je hangar znatno oštećen, veći deo konstrukcije aviona je ispod neoštećenog dela – napisao je profesor u opisu svoje skice.

Iako ne postoji zvanična potvrda iz kompanije “Antonov” oni su u četvrtak objavili tvit koji počinje rečima “Ne, ne, ne, ne…” kao odgovor na snimak zapaljenog aviona u jednom od hangara Gostomela.

–  Trenutno, dok AN225 ne pregledaju stručnjaci, ne možemo da izvestimo o tehničkom stanju aviona. Sačekajte zvanična saopštenja o stanju aviona – naveli su iz “Antonova” u nastavku tvita.

Podsetimo, prošle nedelje je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba objavio raniju fotografiju aviona uz prkosne reči upućene Rusiji.

– Ovo je bio najveći avion na svetu, AN-225 „Mrija“ („San“ na ukrajinskom). Rusija je možda uništila našu „Mriju“,  ali oni nikada neće moći da unište naš san o jakoj, slobodnoj i demokratskoj evropskoj državi. Mi ćemo pobediti! – napisao je Kuleba.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading