AMERIKA OČEKUJE DA ZELENSKI SVAKOG TRENUTKA NAPUSTI KIJEV Ovo je plan koji su spremili za njega
Foto: Printscreen

Kako američki list dodaje, Amerika sprema plan u slučaju „da Vlada Zelenskog bude morala da beži iz ukrajinske prestonice ili iz zemlje“.

„Pravimo planove za vanredne situacije za svaku situaciju“, rekao je za list neimenovani zvaničnik američke administracije, koji nije isključio scenario u kojem bi Zelenski stvorio „vladu u egzilu“ u Poljskoj.

Vašington post ističe da je Zelenski razgovarao sa američkim zvaničnicima da li treba da se preseli iz Kijeva u Lavov, bliže poljskoj granici.

Prema rečima neimenovanog visokog ukrajinskog zvaničnika, obezebeđenje je spremno da Zelenskog i članove njegovog kabineta brzo prebaci iz zemlje.

„Za sada odbija da ode“, rekao je ukrajinski zvaničnik za list.

Osim toga, kako navodi Vašington post, evropske diplomate, kao i njihove američke kolege, „počinju da se spremaju kako da podrže ukrajinsku vladu“ u slučaju „pada“ Kijeva.

Prema rečima neimenovanog evropskog diplomate, ranije donešena Rezolucija Generalne skupštine UN kojom se osuđuje ruska vojna operacija, služi kao element u „postavljanju temelja“ da se administracija Zelenskog prizna kao legitimna, kao i da se njegova vlada održava „na površini“, čak i u slučaju kada ne bude imala više kontrolu nad svojom zemljom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading