OVO JE TAJNI AERODROM UKRAJINSKE VOJSKE Oružje im stiže na skrivenu lokaciju - američki general na licu mesta (VIDEO)
Printskrin

Dok je bio na aerodromu, kako piše "CNN", general Mili se sastao sa trupama i osobljem i ispitao aktivnosti pošiljke, rekao je zvaničnik u petak. Aerodrom je poslednjih dana postao "košnica" aktivnosti, krećući se - od nekoliko letova svakog dana, do čak 17 - maksimalnog kapaciteta terena.

Lokacija aerodroma ostaje tajna radi zaštite pošiljki oružja, navodi se. Ruska vojska nije gađala ove pošiljke, rekao je zvaničnik, ali postoji određena zabrinutost da bi Rusija navodno mogla da počne da cilja isporuke kako njen napad napreduje.

SAD i druge članice NATO-a su do sada poslale Ukrajini 17.000 protivtenkovskih projektila i 2.000 protivvazdušnih projektila Stinger, rekao je visoki američki zvaničnik za "CNN".

Otkako je počela ruska invazija, 14 zemalja poslalo je bezbednosnu pomoć Ukrajini, rekao je zvaničnik, od kojih su neke retko slale tako značajnu opremu ranije.

Prema rečima zvaničnika, „ogromna većina“ paketa američke bezbednosne pomoći vrednog 350 miliona dolara već je isporučena Ukrajini, samo nedelju dana nakon što ga je zvanično odobrila Bela kuća.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

07.03.2022 23:25

Da li Rusima sateleliti.iznad UK ne rade kada ne vide avione.i kolone.ulaska oruzja sa zapada. Kako.je moguce pored toliko.satelita da prateci. Tok.snabdevanja ne vide istovar na " tajnom aerodromu" a time poziciju aerodroma. Ne shvatljivo za .armiju RF.