OVO JE RAT U EVROPI Prvi put se obratila žena predsednika Ukrajine
EPA/TOMS KALNINS

U pismu objavljenom na zvaničnom sajtu ukrajinskog predsednika, Zelenska je navela imena pojedine dece koja su bila žrtve rata, prenosi BBC.

"Osmogodišnja Alisa koja je umrla na ulicama Ohtirka dok je njen deda pokušavao da je zaštiti. Polina iz Kijeva je poginula u granatiranju sa roditeljima. Geleri su pogodili 14-godišnjeg Arsenija u glavu i nije mu bilo spasa jer hitna pomoć nije stigla na vreme zbog jakih požara", navodi prva dama Ukrajine u tom pismu.

"Kada Rusija kaže da ''ne vodi rat protiv civila'', prvo navodim imena ove ubijene dece", napisala je ona.

NEMAČKA BLIZU KRAHA Ministarka upozorava: Ako prestanemo da uvozimo rusku naftu, nećemo moći da se krećemo!


Zelenska je zahvalila na podršci međunarodne zajednice i susednih naroda koji su primili izbeglice, ali je i ponovila pozive svog supruga, predsednika Zelenskog, da zapadne zemlje proglase zonu zabrane letova nad Ukrajinom.
OVO JE RAT U EVROPI Prvi put se obratila žena predsednika Ukrajine

EPA/IAN LANGSDON

 


NATO se, međutim, odupreo ovoj akciji jer bi to podrazumevalo vojno angažovanje zapadnih snaga u sukobu sa ruskim avionima.

"Ovim pismom svedočim i govorim svetu: rat u Ukrajini nije rat ''negde tamo''. Ovo je rat u Evropi, blizu granica EU", poručila je ona.

"Ako ne zaustavimo Putina, koji preti da započne nuklearni rat, neće biti bezbednog mesta na svetu ni za koga od nas", zaključuje ona u pismu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading