ODBAČEN I SAM Zelenski ponovo napao NATO
Foto: Shutterstock

Zelenski je u video obraćanju poručio da član 5 klauzule o kolektivnoj odbrani nikada nije izgledao "tako slab kao danas", prenosi agencija Rojters.

Agencija podseća da NATO nije poslao trupe za odbranu Ukrajine, koja nije članica zapadne vojne Alijanse, a ukrajinski predsednik je nagovestio da bi savez reagovao "na isti način" ukoliko bi Rusija napala jednu od njenih članica.

Lideri NATO ranije su odbacili takve tvrdnje, a američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je tokom prošlonedeljne posete Litvaniji da su SAD apsolutno posvećene garantovanju međusobne odbrane država članica, podseća britanska agencija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Smesno

15.03.2022 18:14

Vidi nije u zelenskoj majici došlo vreme da se opere jedva čoveka prepoznah a baš se zabrinu ko je sad pa ovaj na slici...

Pobegulja

15.03.2022 18:42

Da se kladimo da ce na kraju ove agonije u Ukrajini Zelenski biti izvežen u SAD sa enormnim bogatstvom koje se meri u milijardama....na očigled Nato članica, Rusije, Kinei cele EU i Balkana!!!!Pravi glumac, vredi sve pare za koje je žrtvovao stanovništvo Ukrajine!Samo mi nije jasno jel cela Evropa blesava ili se samo tako prikazuje ili se svi plaše Amerike!!!!????

Lutvo

15.03.2022 19:58

Tako je to, kad kriminalac vodi državu, a narod mu vjeruje.

Zoran

19.03.2022 14:55

Da li.je.moguce.da ovaj komicar trazi sukobe do zadnjeg Ukrajinca umesto da sacuva zivote svog naroda samo.jednom recenicom. Odustajemo.i.dajemo.jemstvo da se odricemo.neprijateljstva sa bratskom RF DA SE ODRICEMO.PROZAPADNE POLITIKE I VOJNOG Sveza u NATOu da cemo voditi.neutralnu. prijateljsku politiku bez stranih baza te da cemo.ruskom.stanovnostvu.omiguciti status konstitutivnog.naroda u svim institucujamA Uk a istocnim oblastima status Republike u.okviru.konfederalne Uk.