UKRAJINSKI AMBASADOR NAPAO NATO I EU Sve ruske predloge ste odbili, sva krivica je na vama
Printscreen Tviter

“Zašto Brisel i Vašington ne pregovaraju s Rusijom, dok Kijev i Moskva mogu da se dogovaraju o humanitarnim koridorima i pregovaraju o prekidu vatre”, naveo je Levčenko u tekstu za Jutarnji List.

“Ukrajina je sada primila na sebe svu težinu ruskog vojnog udarca, a neki zapadni pametnjakovići govore o ukrajinskoj krizi”, naveo je Levčenko i dodao da li je pravedno da Vašington i Brisel peru ruke i ne vode pregovore za zaustavljanje ratnog napada na Ukrajinu.

On je objasnio kako je pre početka sukoba Moskva imala u nekoliko navrata sastanke s NATO-om, EU i Vašingtonom u vezi dobijanja garancija za svoju sigurnost.

“Bilo je i pitanja neulaska Ukrajine u NATO, ali je Ruska Federacija pre svega tražila preispitivanje celokupnog sigurnosnog sistema oko sebe, Evrope i celog sveta. Zapad je to glatko odbio i sva krivica je na vama”, objasnio je Levčenko i dodao da zbog toga Moskva sa svog stanovišta objašnjava kako je morala vojno krenuti na Ukrajinu zbog zapadnog ignorisanja pozicije Kremlja.

“Nisu dali Moskvi garancije sigurnosti, ali to ne znači da Ukrajina za sve mora platiti svojom krvlju”, naveo je Levčenko i dodao “bojite se Moskve, ne želite da ratujete, OK. Dajte makar sada sve od sebe da pomognete Ukrajini”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Žika

21.03.2022 22:59

G. Ambasadore, zvoji poslali bidermajer hrvatima da ih osokole da dođu u Marijupolje.