UKRAJINSKA VOJSKA IZVRŠILA KONTRANAPAD Vode se žestoke borbe, uništen kompletan puk "Azov" (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

- Ukrajinska armija pokušala da ugrozi Herson iz Nikolajeva. Ovaj napad već danima unazad najavljivan preko sredstava informisanja. U rejonu sela Stanislav uočena koncetracija ukrajinskih snaga (vojska + lokalni TO). - tvrdi general-major. 

Ruska armija po ovim koncetracijama izvela masovan artiljerijsko-raketni udar gde je neprijatelj pretrpeo osetne gubitke što je sprečilo njegov ispad ka Hersonu, kako kaže Konašenko. 

Možete nas pratiti i na našem Telegram kanalu Alonovine

Ruska armija nastavila sa napadnim dejstvima u oblasti Guljaj-Polje i Stepnogorska. Kako tvrdi Ministarstvo odbrane u planu je povezivanje sa ruskim trupama koje napreduju iz Izjuma.

 - U Marijupolju se nastavlja napredovanje  i čišćenje grada od jedinica ukrarmije i nacionalnih bataljona. Neprijateljske snage manje više razbijene i traže koridore za izlaz iz okruženja.  - kako tvrdi Konašenko. 

Iz Gorlovke se nastavlja napad združenih snaga vojske Rusije i Narodne milicije DNR. Počele su borbe za selo Novoselovku. Južno od Izjuma, ruska armija nastavlja napad ka Slavjansku. Trenutno se vode borbe u rejonu sela Dolina, a deo trupa napreduje ka selu Krestiše, dolaze potvrde iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije. 

Takođe potparol kaže da u blizini Kijeva se sada vode borbe u zoni Žitomirskog autoputa, kao i na drugim delovima fronta oko Kijeva nema promene.

Konašenko je potvrdio da je krenuča aktivna faza operacje u Černigovskoj oblasti, kao i da su na ovom području su oborena četiri aviona ukrajisnkog RV . Predstoji sistematsko čišćenje Černigovske i Sumske oblasti. Odluka o čišćenju doneta je kako bi se u tom području obezbedila dodatna zona bezbednosti za normalno i bezbedno napredovanje ruskih kolona koje se kreću ka Kijevu.

Sve najnovije informacije o ruskoj operaciji u Ukrajini pogledajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading