"SRAMOTA ZA FRANCUSKU!" Građani ogorčeni pojavom Zelenskog na sastanku sa Makronom
Foto: EPA/IAN LANGSDON

Čitaoci lista Figaro bili su ogorčeni ponašanjem i pojavom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na sastanku sa francuskim liderom Emanuelom Makronom. „Zelenski nije dovoljno ljubazan da se pravilno oblači pred onima koji ga hrane“, napisao je Žoel Velask.

„Bravo Makron. Zelenski koristi francuske samohodne topove Cezar da bombarduje civile u Donjecku! Sramota za Francusku!“, Lohan je bila ogorčena.

„Zelenski ponekad prima predstavnike SAD u odelima i kravatama ili čak u vojnim uniformama, za Evropu je dovoljna majica…“, primetio je TConcombre29.

„Dva sporedna glumca sa piscem Rambom i rediteljem koji je predsednik Holivuda, a produkciju finansira Vall Street Paramount“, dodao je Gordo Garsija.

„Kakvo kolektivno ludilo! Zelenski, ’gospodar sveta‘, pucne prstom da svoje sobare, koji vode EU, provedu celu noć u vozu, koji mu dolaze na binu da polože zakletvu“, rekao je Grand Largue.

„Nepokolebljivo prijateljstvo za novac, posebno iz EU“, zaključuju čitaoci.

EPA/ KAY NIETFELD

 

Makron je zajedno sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i italijanskim premijerom Mariom Dragijem posetio Kijev 16. juna. U glavni grad Ukrajine stigli su vozom iz poljskog Žešova.

Posle razgovora, Makron je rekao da se Francuska, Nemačka i Italija zalažu da se Ukrajini odmah dodeli status kandidata za članstvo u EU i obećao da će nastaviti sa isporukom oružja.

Prema rečima šefice partije Nacionalni skup Marin le Pen, Makronov put u Kijev bio je način da utiče na parlamentarne izbore, čiji se drugi krug održava danas u Francuskoj.

Prema rezultatima prvog kruga, predsednička koalicija "Zajedno!" dobila 25,71 odsto glasova, levičarska „Nova narodna ekološka i socijalna unija” Žan-Lik Melanšon je blago izgubila od nje – 25,61 odsto. U drugom krugu Makronovoj stranci preti gubitak apsolutne većine u parlamentu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading