5 OPCIJA NA STOLU! Šta će Putin da uradio posle naleta Ukrajinaca? Obaveštajci tvrde da vide sve ruske karte!
Alo

Prema mišljenju zapadnih obaveštajaca, na stolu mu je nekoliko opcija.

1. Stabilizacija redova i demonstracija sile

Sudeći po iskustvima iz Čečenije, gde je pre skoro 20 godina prvi put naišao na teže naoružanog neprijatelja, moguće je pojačavanje upotrebe sile u Ukrajini.

2. Opšta mobilizacija

Ako želi da krene u opšti napad, Putin mora Ruske rezerve broje oko 2 miliona ljudi koji su služili vojsku u poslednjih pet godina, ali njihovo slanje u rat i dalje zahteva dosta vremena da se obuče i rasporede.

3. Oslanjanje na starog saveznika - zimu

Više ruskih izvora bliskih Putinovom mišljenju reklo je Rojtersu još prošlog meseca da se nada da će rastuće cene energenata i nestašice ove zime ubediti Evropu da kupi primirje u Ukrajini.

4. Mirovni sporazum

Malo verovatna opcija, ali u teoriji postoji. Kremlj kaže da će Kijevu diktirati uslove bilo kakvog mirovnog sporazuma kada za to dođe vreme, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da će upotrebiti svu silu da oslobodi svoju zemlju, uključujući Krim. Krim, ipak, je rešeno pitanje za zvaničnu Moskvu.

5. Nuklearna opcija

Zvaničnici ruske vlade do sada su odbacili strahove Zapada da će Moskva upotrebiti taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, ali to i dalje zabrinjava mnoge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading