(UKRAJINA UŽIVO) EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini; Snimak mesta udara rakete u Rostovskoj oblasti (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Marcin Bielecki/Twitter Printscreen

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je juče da ruske vlasti ne sumnjaju da je eksplozija na Krimskom mostu teroristički napad.

BLOG UŽIVO

Snimak mesta udara rakete u Rostovskoj oblasti (VIDEO)

21.09 - Jedna od raketa ispaljenih na Ukrajinu pala je u Rostovskoj oblasti

EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini 

20.40 -  EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini a Кrim se više ne pominje kao „anektirana teritorija“, prenosi list „Euobserver“, koji je došao u posed najnovijeg nacrta rezolucije Generalne skupštine UN o Rusiji, navodi Sputnjik na Telegramu.

- Rezolucija naglašava potrebu „dijaloga, pregovora, posredovanja i drugih mirnih sredstava za rešavanje sukoba u Ukrajini“.

- U nacrtu rezolucije je navedeno da je Rusija anektirala Кrim. U konačnoj verziji, o Кrimu nema ni reči (Ilon Mask kao da je nešto znao).

- Inicijatori rezolucije su zabrinuti što zemlje koje ne pripadaju Zapadu nisu podržale prethodne rezolucije. Osim toga, primećuje se „umor“ mnogih zapadnih zemalja od sukoba.

- Zapadne zemlje su izračunale: Na poslednjoj Generalnoj skupštini UN 92 lidera država ili uopšte nisu govorili o sukobu u Ukrajini, ili su govorili, ali nisu žigosali Rusiju.

- Glasanje o novom nacrtu rezolucije održaće se u sredu. Rusija insistira da ono bude tajno, jer će u suprotnom zemlje biti podvrgnute pritiscima Zapada.

Udar u Lavovu (VIDEO)

20.21 - Snimak eksplozije nakon udara u Lavovu

Ukrajina obustavlja izvoz električne energije

20.18 - Ukrajina, zbog raketnih napada i velikih oštećenja na elekto enrgetskoj mreži, od 11. oktobra obustavlja izvoz električne energije u Evropsku uniju, saopštilo je Ministarstvo energetike te zemlje.

Bajden: "Potpuna brutalnost"

20.12 - Predsednik SAD Džozef Bajden osudio je danas ruske raketne napade u Ukrajini, rekavši da su oni demonstrirali "potpunu brutalnost" rata predsednika Rusije Vladimira Putina protiv ukrajinskog naroda.

"Sjedinjene Države oštro osuđuju ruske raketne napade izvedene danas širom Ukrajine, uključujući i Kijev. U ovim napadima su ubijeni i ranjeni civili i uništeni ciljevi koji nemaju vojnu svrhu. Oni još jednom demonstriraju potpunu brutalnost ilegalnog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda", istakao je Bajden je u saopštenju, preneo je Rojters.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je 11 žrtava napada, dok je 65 osoba ranjeno.

RUSKE TRUPE NAPREDUJU! Lider DNR: "Кaskad" dejstvuje veoma ozbiljno

19.45 - Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio je napredovanje snaga DNR.

Celu vest pročitajte OVDE.

"OVO SVE MENJA!" Makron najavio novi potez Francuske, Putinu se ovo neće svideti!

 

(UKRAJINA UŽIVO) EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini; Snimak mesta udara rakete u Rostovskoj oblasti (FOTO/VIDEO)

Foto: AP Christophe Ena

 

 

19.20 - Predsednik Francuske potvrdio je danas punu podršku Ukrajini, izrazio je posvećenost Francuske da pojača pomoć toj zemlji, uključujući i slanje vojne opreme, saopštila je Jelisejka palata, preneo je Rojters.

Celu vest pročitajte OVDE.

"UKRAJINA POKUŠALA DA MINIRA TURSKI TOK!" Putin: Rusija sprema žestok odgovor!

19.10 - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Ukrajina pokušava da potkopa jednu od deonica gasovoda Turski tok. Putin nije izneo detalje. On takođe tvrdi da je Ukrajina izvela tri teroristička napada na nuklearnu elektranu Kursk.

Celu vest pročitajte OVDE.

Zelenski nakon napada na ukrajinsku infrastrukturu

19.00  - Volodimir Zelenski sastao se  sa američkom ambasadorkom Bridžit Brink i njenim zamenikom Кristoferom Smitom, nakon napada na ukrajinsku infrastrukturu.

 

 

Šta je sve Rusija gađala danas – pogledajte na mapi

18.39 - U mnogim regionalnim centrima nema struje i vode, a komunikacija je u prekidu. Ukrajinske vlasti javljaju da je oštećeno više od deset važnih infrastrukturnih objekata.

 

 

PRVOG RADNOG DANA ZAPALIO UKRAJINU! Ovo je Putinov specijalac koji je preuzeo ratne operacije!

18.26 - Talas napada na gradove širom Ukrajine dolazi dva dana nakon što je Rusija imenovala ozloglašenog generala za svog prvog generalnog komandanta za rat u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

UKRAJINCI DRHTE Da li će ih Amerikanci "pustiti niz vodu"?

18.22 - Dok američki zvaničnici proučavaju mape koje prate razvoj ukrajinske kontraofanzive protiv Rusije, njihove ukrajinske kolege prate predstojeće izbore za Kongres SAD, piše Vašington post.

Celu vest pročitajte OVDE.

Nove eksplozije odjeknule su u Krivom Rogu, Kremenčugu i Čerkaskoj oblasti!

17.49 -  Nove eksplozije odjeknule su u Krivom Rogu, Kremenčugu i Čerkaskoj oblasti, saopštio je na Telegramu poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksij Gončarenko.

„Krivoj Rog, eksplozija“, napisao je. Ovu informaciju potvrdio je i gradonačelnik grada Aleksandar Vilkul.

WANTED! Kijev raspisao poternicu za poznatom Ruskinjom, moguća i nagrada!

17.37 - Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) stavila je na poternicu zvaničnu predstavnicu ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu, prenose "RIA Novosti".

Celu vest pročitajte OVDE.

Zelenski saopštio katastrofalne vesti!

17.20 - Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da je održao sastanak o obnavljanju komunikacija i snabdevanja električnom energijom u Ukrajini i pozvao na štednju struje.

Celu vest pročitajte OVDE.

MAKRON PORUČIO Francuska spremna da pomogne Ukrajini

(UKRAJINA UŽIVO) EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini; Snimak mesta udara rakete u Rostovskoj oblasti (FOTO/VIDEO)

Alo

 

 

17.18 - Francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak je potvrdio punu podršku Ukrajini u razgovoru sa svojim kolegom Volodimirom Zelenskim i izrazio posvećenost Francuske da pojača pomoć, uključujući vojnu opremu.

Celu vest pročitajte OVDE.

RUSI OBJAVILI Ovako smo vas gađali (VIDEO)

17.15 - Nakon što su ruske snage raketirale nekoliko ukrajinskih gradova, oglasilo se i rusko ministarstvo odrane.

Celu vest i video pogledajte OVDE.

IZ BEZBEDONOSNIH RAZLOGA Humanitarne organizacije obustavile rad u Ukrajini

17.13 - Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) i najmanje još jedna humanitarna organizacija privremeno su obustavili rad u Ukrajini iz bezbedonosnih razloga, saopšteno je danas iz MKCK.

Celu vest pročitajte OVDE.

Indija zabrinuta zbog eskalacije sukoba

17.00 - Portparol Ministarstva spoljnih poslova Indije Arindam Bagči izjavio je danas da je ta zemlja "duboko zabrinuta" zbog eskalacije sukoba u Ukrajini i spremna je da podrži sve pokušaje deeskalacije.

"Ponavljamo da eskalacija neprijateljstava nije ni u čijem interesu. Pozivamo na hitan prekid neprijateljstava i hitan povratak na put diplomatije i dijaloga", naveo je Bagči u saopštenju, preneo je Rojters.

LANSIRANE RAKETE NARUŠILE VAZDUŠNI PROSTOR MOLDAVIJE Ministarstvo odbrane može prezuzeti različite mere, ali jedna je najverovatnija

16.32 - Ministar odbrane Moldavije Anatolij Nosati izjavio je danas da bi vlasti te zemlje mogle ponovo da zatvore vazdušni prostor, prenose mediji.

Celu vest pročitajte OVDE.

Dejstvo artiljeraca Vagnerove grupe (VIDEO)

16.25 - Dopisnik Sputnjika, koji se nalazi na prvoj liniji fronta u Luganskoj Narodnoj Republici, snimio je borbena dejstva artiljeraca Vagnerove grupe.

 

 

NEMCI UKRAJINI ŠALJU MOĆNO ORUŽJE

16.12 - Nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht potvrdila je danas da će Berlin u roku od nekoliko dana isporučiti Ukrajini prvi od četiri obećana PVO sistema IRIS-T SLM.

Celu vest pročitajte OVDE.

Očevici: U Kijevu opet sirene za vazdušnu opasnost

15.48 - Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se ponovo u Kijevu, posle ruskih raketnih napada ranije danas, rekli su očevici Rojtersu. Ukrajinske službe za vanrednu situaciju saopštile su da je 11 ljudi ubijeno, a 65 ranjeno u današnjim ruskim raketnim napadima na više ukrajinskih gradova, uključujući Kijev.

Кolone automobila ispred benzinskih pumpi (VIDEO)

15.20 - Posle jutrošnje operacije ruske vojske, desetine hiljada građana Кijeva panično kupuje gorivo 

Кako navode ukrajinski mediji, veliki broj građana napušta glavni grad.  

 

 

 

Zaharova: U Francuskoj se Putinovi govori sada prenose uživo

14.53 - "Tako nešto nismo mogli ni da sanjamo. U Francuskoj se govori ruskog predsednika sada prenose uživo. Svi francuski mediji ga prenose. Čak i oni sami prevode", napisala je na svom "Telegram" kanalu portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova., prenosi Sputnjik.

Kolona: Ciljanje na civilno stanovništvo "ratni zločin"

14.51 - Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona izjavila je danas nakon ruskih napada širom Ukrajine da je ciljanje na civilno stanovništvo "ratni zločin".

"Najoštrije osuđujem današnje neselektivne ruske udare na ukrajinske gradove", napisala je na Tviteru Kolona, a preneo Rojters.

Crveni krst suspenduje akcije

14.23 - Međunarodni Crveni krst saopštio je danas da obustavlja operacije u Ukrajini zbog sigurnosnih razloga.

KREMLJ OTKRIO GLAVNU PREPREKU ZA MIROVNE PREGOVORE Peskov: Ne! Sastanak nije održan

14.02 - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da se Rusija i SAD nisu sastajale kako bi dogovorile pregovore sa Ukrajinom.

Celu vest pročitajte OVDE.

EK: Ruske bombe na Kijev eskalacija konflikta

13.38 - Portparol Evropske komisije Peter Stano ocenio je rusko bombradovanje Kijeva kao eskalaciju konflikta.

"Ovo pretstavlja eskalaciju, targetiranje civilnih objekata znači dopunsku eskalaciju. I ovo posle lažnih referenduma i ilegalne ankesije", izjavio je Stano na redovnom brifingu Evropske komisije.

"NAŠ ODGOVOR ĆE BITI ŽESTOK" Oglasio se Putin prvi put nakon granatiranja Kijeva i uputio ozbiljne pretnje

13.15 - Predsednik Rusije Vladimir Putin informisao je članove Saveta bezbednosti Rusije o istrazi u vezi sa eksplozijom na Krimskom mostu. To je teroristički napad s ciljem da se uništi civilna infrastruktura, rekao je on

Celu vest pročitajte OVDE.

Snimak lansiranja rakete na ukrajinske objekte

13.14 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke lansiranja raketa na ukrajinske vojne, komunikacione i energetske objekte.

 

 

Vojna situacija: danas gađana mesta (FOTO)

13.10 - Pogledajte na mapi koja su mesta gađana danas u sukobu u Ukrajini.

(UKRAJINA UŽIVO) EU će pregovarati sa Rusijom o Ukrajini; Snimak mesta udara rakete u Rostovskoj oblasti (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen

 

 

Ukrajina: Rusija upotrebila X-101, Kalibre, Iskandere...

12.48 - Rusija je u jutrošnjim napadima na Ukrajinu upotrebila rakete X-101, X-555, Kalibar i Iskander, kao i sisteme S-300 i višecevne bacače raketa Tornado-S, saopštila je komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

Navedeno je da su jutros ruske snage napale gradove Ukrajine iz svih pravaca, raketama raznih tipova, posebno iz Crnog mora i Kaspijskog regiona, prenosi Interfaks Ukrajina.

Dodaje se da ruske snage koriste visokoprecizne krstareće rakete sa kopna, mora i iz vazduha i da se rakete X-101 i X-555 lansiraju iz Kaspijskog regiona iz 11 strateških bombardera Tu-95 i Tu-160, a krstareće rakete Kalibar sa brodova u Crnom moru.

Borelj: Duboko sam potresen

12.25 - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da je “duboko potrešen” ruskim napadom na civile i gradove u Ukrajini i najoštrije osudio potez Rusije. “Duboko sam potrešen napadima Rusije na civile u Kijevu i drugim gradovima Ukrajine. Ovakvim aktima nije mesto u 21. veku. Stojimo uz Ukrajinu. Dodatna vojna podrška EU je na putu”, napisao je Borelj u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Ukrajina: 11 infrastrukturnih objekata oštećeno

12.00 - Ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je da je 11 infrastrukturnih objekata u osam regija i u glavnom gradu Kijevu oštećeno u ruskim raketnim napadima izvedenim danas. "Sada su neka područja odsečena. Potrebno je biti spreman na privremene prekide struje, vodosnabdevanje i komunikacije".

Novinar Bi-Bi-Sija potražio zaklon tokom uključenja

Novinar Bi-Bi-Sija, koji se iz Kijeva uključio u program, potražio je zaklon zbog eksplozija koje su danas odjeknule u centru ukrajinske prestonice.

11.25

 

 

Rusi gađali i Nikolajev

10.10 - Rusija je tokom noći ispalila 10 raketa S-300 na Nikolajev, javio je na svom Telegram kanalu guverner Nikolajevske oblasti Vitalij Kim.

Eksplozije u Kijevu

08.45 - Najmanje pet eksplozija čulo su se rano jutros nedaleko od centra Kijeva.

NAPADNUT KIJEV! Eksplozije odjekuju gradom, ima mrtvih (VIDEO) - Alo.rs

Kijev independent piše da se dim diže sa jedne tačke u centru grada.

 

 

Napad ukrajinskog drona na ruski T-80

07.49

 

 

Rogov: Ukrajinci vrše pripreme za napad na Zaporošku oblast

07.40 - Vladimir Rogov, član Glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti, rekao je da su "kijevske vlasti počele ideološke i informativne pripreme za napad na Zaporošku oblast.

- Režim Zelenskog je započeo ideološke i informativne pripreme za ofanzivu na region Zaporožja. Pored dovlačenja trupa na liniju fronta, sada se masovno snimaju reklame za zapadne potrošače sa pričama o tome šta je region Zaporožja. To je učinjeno da bi izmolili još više oružja za svoje zločinačke planove - rekao je Rogov za RIA Novosti.

Rusi raketirali Zaporožje

07.09 - Kao rezultat raketnog napada na centar Zaporožja, uništena je još jedna višespratna stambena zgrada, napisao je na Telegramu guverner Zaporoške oblasti Oleksandr Staruh, piše Kijev indipendent.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Goran

10.10.2022 17:04

Tako se to radi, a sutra opet i tako nekoliko dana uzastopno pa da vidimo kako ce. Rusija sila. Slava Rusiji💪💪💪🇷🇸❤️🇷🇺