UKRAJINA OTKRILA IDENTITET "UBICE ŠAHIDA" Tvrde da je oborio brojne ruske dronove-kamikaze (FOTO)
Foto: Printscreen

O pilotu nazvanom "Duh Vinice" se u poslednje pričalo sve više posle izveštaja o ruskim gubicima na ukrajinskom nebu. Ispredale su se priče o njegovuim uspesima, koje pošto ih plasira samo jedna strana u sukobu, nisu lako proverljive.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane otkrilo je sada identitet pilota „poznatog po rušenju iranskih dronova kamikaza”, zvanih “šahidi 136”i “mudžahiri”, koje Rusi navodno sve češće koriste u napadima na Ukrajinu, naveli su na Tviteru.

Uz njegovu fotografiju napisali su - Dosad je oborio pet 'šahida' i dva projektila. Ime ovog heroja je Vadim - navodi se u objavi ukrajinskog Ministarstva odbrane na Tviteru.

 

 

“Šahid 136” izazvao je diplomatsku krizu između Kijeva i Teherana, pa je Iran, posle serije optužbi i zahlađenja, bio prinuđen da smanji diplomatsko osoblje u toj državi.

Priča o iranskim isporukama oružja ruskim snagama počela je još sredinom aprila, kada su do luka u Astrahanu, tajnim kanalima, navodno dopremljeni ručni bacači, protivtenkovske rakete, i čitav arsenal oružja.

Najnovije vesti sa fronta pratite na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading