(UKRAJINA UŽIVO) Ogromni gubici VSU - Uništeno više od 1.500 komada tehnike na jugu; Mađarski prst u oko Zapadu i Kijevu (FOTO/VIDEO)
EPA/Ronald Wittek

Eksplozije odjeknule Кijevom, a iz kabineta ukrajinskog predsednika navode da je reč o dronovima kamikazama.

Volodimir Zelenski kaže da su Bahmut i Soledar "ključna žarišta" na frontu u Donbasu. Moskva tvrdi da je sprečeno napredovanje ukrajinskih snaga u oblastima Donjeck, Herson i Nikolajev.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Francuska obećala Кijevu PVO sisteme, javlja AP. Кremlj poručuje: NATO se defakto uvukao u sukob.

BLOG UŽIVO

 

Pentagon razmatra mogućnost plaćanja usluga Starlinka u Ukrajini

23.05 - Pentagon je za RIA Novosti potvrdio da zaista razmatra mogućnost izdvajanja sredstava za obezbeđivanje rada satelitskog komunikacionog sistema Starlink u Ukrajini, u vlasništvu američkog milijardera i preduzetnika Elona Maska

Nuklearku Zaporožje snabdeva enegrijom elektrana na ugalj

22.30 - Nuklearna elektrana u Zaporožju (ZNPP), koju je zauzela Rusija, snabdeva se rezervnom energijom iz obližnje elektrane na ugalj nakon što je danas ujutro ponovo prekinut njen glavni dalekovod od 750 kilovolti, saopštile su UN.

VSU: Ruska ofanziva kod Bahmuta ne jenjava

21.45 - U Ukrajini su Rusi tokom dana izveli 9 raketnih i 39 vazdušnih udara, a izveli oko 30 raketnih napad iz VBR, saopštio je GŠ VSU.

-U toku današnjeg dana, neprijatelj je izveo 9 raketnih i 39 vazdušnih udara, izveo oko 30 napada iz VBR. Područja više od 25 naselja pogođena su od strane neprijatelja, navodi se u poruci.

Zabeleženo je da su među ovim naseljima Kijev, Zaporožje; Kozački Lopan i Streleča Harkovske oblasti; Krasnohorivka, Terni, Soledar i Mariinka u Donjeckoj oblasti, Bilogorka Hersonske oblasti; kao i druga naselja Vinicke, Dnjepropetrovske, Nikolajevske i Sumske oblasti.

Dokle god Kijev bude dobija pomoć NATO nema pregovora o miru

21.00 - Umešanost Sjedinjenih Država u sukob u Ukrajini dovešće do neizbežne eskalacije između Vašingtona i Moskve, pa bi vlada Zelenskog trebalo da traži mirne načine za rešavanje krize, rekao je Dmitrij Sajms, izdavač časopisa The National Interest.

-Kijev ima pravo da donosi sopstvene odluke, ali ne može da diktira koji nivo podrške će dobijati od NATO-a i koliko dugo će je dobijati, posebno kada je u pitanju samo postojanje članica alijanse, navodi se u članku.

Mask: Gubitak Krima za Rusiju je kao da SAD izgube Havaje

20.33 - Američli milijarder Ilon Mask izjavio je danas da Rusija gleda na Krim kao SAD na Havaje ili Perl Harbur.

-Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija apsolutno vidi Krim kao svoj ključni deo. Krim je takođe od ključnog značaja za nacionalnu bezbednost za Rusiju, jer je to njihova južna mornarička baza. Gubitak Krima je za njih kao da SAD izgube Havaje i Perl Harbor, napisao je Ilon Mask u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Vraćeno 108 žena pripadnika VSU i 72 ruska civilna mornara

19.11 - Ministarstvo odbrane: 110 ruskih državljana vratilo se sa teritorije Ukrajine

Kao rezultat pregovaračkog procesa, sa teritorije Ukrajine vraćeno je 110 ruskih državljana. Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

Prema podacima ministarstva, među vraćenim ljudima su 72 ruska mornara sa civilnih brodova.

Istovremeno, Rusija je Kijevu predala 108 žena vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ministarstvo je dodalo da su dve Ukrajinke dobrovoljno odbile da se vrate u Ukrajinu pre razmene, želeći da ostanu u Rusiji.

Ranije je vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio danas razmenu sa Kijevom po formuli 110 za 110.

 

Ukrajina ide u EU i NATO

19.00 - Ukrajina definitivno neće ostati zemlja sa neutralnim statusom, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

-Ukrajina definitivno neće ostati ‘neutralna’, lobisti Kremlja ne treba tome da se nadaju. Kurs ka evroatlantskim integracijama je upisan u Ustavu Ukrajine, a nedavno podnošenje zahteva za članstvo je izraz osećanja preko 70 odsto građana koji nedvosmisleno podržavaju i nastoje da ostvare pravo Ukrajine na učešće u sistemu kolektivne bezbednosti, napisao je Reznikov na društvenim mrežama.

 

Nova ofanziva VSU kod Kupjanska i Krasnog Limana

18.45 - U sektoru Kupjanski, jedinice 14. ombre Oružanih snaga Ukrajine nameravaju da izvrše još jedan juriš na granice Oružanih snaga Rusije na liniji Kislovka-Kotljarovka do Nižnje Duvanke. Posle neuspeha prethodnih pokušaja da se ruski položaji direktno zauzmu, sadašnja ofanziva se planira sa dva sektora: od Petropavlovke i Berestovoje.

*Ukrajinska artiljerija gađa liniju fronta odbrane Oružanih snaga Rusije na liniji Liman 1 – Olšana – Peršotravneve – Kislovka – Kotljarovka.

*Usled udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, neprijatelj prebacuje sisteme PVO na liniju fronta. U okolini Sinkovke nalazi se protivvazdušni raketni sistem, a u Petropavlovki posada MANPADS-a.

*Da bi održali borbenu gotovost Oružanih snaga Ukrajine, planiraju da prebace dodatne odbrambene jedinice iz Malinovke u rejon Kupjanska. Kontrola trupa u toj oblasti dolazi sa komandnog mesta na teritoriji fabrike mašina za izgradnju Kupjanskog.

U sektoru Limansko-Svatovski, komanda taktičke grupe Liman nastavlja prebacivanje trupa za ofanzivu na linijama Torskoje-Terni i Nadija-Makejevka.

*Na liniji fronta na liniji Novosadovo-Nevskoe, mobilna izviđačka grupa VSU deluje da „sondi” odbranu Oružanih snaga RF. Zapadno od Rajgorodka nalazi se i mangrupa RER-a Oružanih snaga Ukrajine.

*U Liman stižu mehanizovane jedinice Oružanih snaga Ukrajine i odredi stranih plaćenika, koje ukrajinska komanda planira da uputi u rejon Torskoe.

*Ruska artiljerija i avijacija udaraju po položajima Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije dodira. Da bi nadoknadili gubitke od udara Oružanih snaga RF, na liniju fronta stiglo je 55 službenika Nacionalne garde Ukrajine.

Reznikov: Stižu nam NASAMS PVO sistemi

18.30 - Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je da Kijev uskoro očekuje isporuku prvih raketnih kompleksa NASAMS.

„Uskoro očekujemo isporuke prvih sistema protivvazdušne odbrane NASAMS. Naši vojnici završavaju obuku korišćenja tehnike“, naveo je Reznikov.

 

Situacija u hersonskom pravcu pod kontrolom

18.15 - Situacija u hersonskom pravcu je pod kontrolom, grad Herson nije ni u kakvoj opasnosti, izjavio je predstavnik administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

-Objektivno govoreći, situacija je potpuno pod kontrolom Ministarstva odbrane Rusije, Ruske garde. Ništa u ovom trenutku ne preti gradu Hersonu, rekao je Stremousov za ruski „Prvi kanal“.

 

Mađarski prst u oko Zapadu

18.00 - Mađarska je jedina zemlja Evropske unije koja nije podržala inicijativu o obuci ukrajinskih vojnika u Evropi i neće u tome učestvovati, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

On je objasnio da je Mađarska jedina zemlja EU koja je zauzela takav stav, jer ne podržava korake koji vode eskalaciji sukoba, nego se, naprotiv, zalaže za to da što pre počnu mirovni pregovori.

Diplomata je na kraju sednice ministara inostranih poslova Evropske unije u Luksemburgu izjavio da Mađarska nastavlja da insistira na odbijanju isporučivanja oružja Ukrajini, kako ne bi bila uvučena u sukob.

Sijarto je ranije objašnjavao da Budimpešta teži da obezbedi teritoriju Zakarpatja, na kojoj žive etnički Mađari, jer bi isporuke oružja preko te teritorije postale legitimna vojna meta.

NAZIRE SE GEOPOLITIČKI OBRT VEKA Rat u Ukrajini nadvio veliku opasnost nad moćnom državom EU

17.15 - Od ukrajinske krize neće najviše izgubiti Rusija ili Ukrajina, već Nemačka, kaže Alisa Vajdel, kopredsedavajuća stranke AfD.

Celu vest pročitajte OVDE.

Pušilin: Rusija i Ukrajina danas razmenjuju zarobljenike

16.55 -  Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin saopštio je da će Rusija i Ukrajina danas razmeniti ukupno 220 zatvorenika.

"Danas se odvija razmena po formuli 110 za 110. Ukrajini vraćamo žene. Menjamo ih za 80 ruskih mornara, civila koje je Ukrajina držala u zatočeništvu“, napisao je Pušilin u objavi na društvenoj mreži Telegram.

Pušilin dodaje da će i 30 boraca Donjecke i Luganske Narodne Republike biti razmenjeno.

Novinarka koja je držala parolu protiv rata pobegla

16.21 - Bivša novinarka ruske državne televizije Marina Ovsjanikova, koja se javno usprotivila ruskom napadu na Ukrajinu, pobegla je sa ćerkom iz Rusije, potvrdio je danas njen advokat.

Ovsjanikova je široj javnosti postala poznata kada je u martu, nakon početka rata u Ukrajini, uživo u programu televizije prošetala s natpisom "Ne ratu".

Sredinom jula u blizini Kremlja održala je protest, na kojem je nosila transparent "Putin je ubica. Njegovi vojnici su fašisti", posle čega je smeštena u kućni pritvor.

Optužena je za distribuciju lažnih informacija o ruskim oružanim snagama zbog kojih bi mogla da bude osuđena na 10 godina zatvora.

"Ovsjanikova i njena ćerka su otišle iz Rusije nekoliko sati pošto su napustile adresu na kojoj je ona bila u kućnom pritvoru. Sada su u Evropi", rekao je njen advokat Dmitrij Zahvatov, prenosi Gardijan.

On je dodao da su obe dobro i da "čekaju trenutak kada će o tome moći da pričaju javno, što zasad nije sigurno".

Zahvatov je ranije rekao da je Osjanikova stavljena na rusku poternicu zbog izbegavanja kućnog pritvora.

Dejstvo ruske artiljerije po pozicijama ukrajinske vojske (VIDEO)

15.45 - Snimak dejstvo ruske artiljerije po pozicijama ukrajinske vojske koje je posle pokušaja napada krenula da odstupa.

 

 

Direktan pogodak (VIDEO)

15.35 - Snimak direktnog pogotka ruske artiljerije na ukrajinsko borbeno vozilo

 

 

Odobrena specijalna vojna misija!

15.25 - "EUMAM" će snažno pojačati ukrajinske snage. Za početak ove misije Unija planira budžet od 50 do 60 miliona evra godišnje, precizirano je u Briselu.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Četvrta žrtva"

15.10 - Anton Geraščenko objavio je da je ispod ruševina u Kijevu pronađeno još jedno telo.

"To je četvrta žrtva napada", napisao je Geraščenko.

Rusija pogodila infrastrukturni objekat u Odesi

14.51 - Ukrajinska operativna komanda "Jug" izvestila je da je Rusija danas lansirala raketu H-59 sa aviona Su-35 koji je došao iz pravca Crnog mora.

Raketa je pogodila infrastrukturni objekat u Odesi.

Za sada nema izveštaja o žrtvama.

Policija obara dron iznad Кijeva (VIDEO)

14.47 - Snimak obaranja drona iznad Кijeva.

 

 

STOP! ZATVARAJTE KANCELARIJE

14.25 - Gradonačelnik Moskve je saopšito važne vesti o mobilizaciji u Rusiji

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajina artiljerijom izvela 11 napada na Energodar

14.10 -  Oružane snage Ukrajine za dan su nanele 11 udara na Energodar, uključujući i područje TE.

Ovo je saopštio predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov za TASS. „Značajan deo pogodaka bio je upravo na teritoriji termoelektrane“, rekao je on. Rogov je ranije govorio o novom planu Kijeva da zauzme nuklearnu elektranu Zaporožje

Ruska vojska: Nastavljeni napadi na ukrajinske vojne i energetske objekte

14.00 -  Oružane snage Rusije su izvele nove napade visokopreciznim oružjem na objekte vojne uprave i energetskog sistema Ukrajine, saopšteno je u ponedeljak u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Tokom protekla 24 sata Oružane snage Ruske Federacije nastavile su da visokopreciznim oružjem velikog dometa iz vazduha i s mora gađaju objekte vojne uprave i sisteme energetike Ukrajine. Svi naznačeni objekti su pogođeni“, navedeno je u Ministarstvu.

U okviru specijalne vojne operacije, u pravcu Kupjanska, vatrom iz artiljerijskog oružja i napadima iz helikoptera likvidirano je oko 160 ukrajinskih vojnika.

Ruska avijacija, raketne jedinice i artiljerija su u protekla 24 sata pogodile dva upravljačka punkta u oblasti naselja Dvurečna u Harkovskoj oblasti i Drobiševo u Donjeckoj Narodnoj Republici, 39 artiljerijskih odreda na vatrenim pozicijama, kao i vojne snage i tehniku na 127 područja.

Uništeno je i šest ukrajinskih skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici, Hersonskoj, Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti.

Ruska artiljerija je uništila ukrajinski višecevni raketni sistem „Smerč“ u naselju Kazača Lopanj, kao i bateriju američkih haubica M777 na području Metalovke u Harkovskoj oblasti.

U Nikolajevskoj oblasti je uništeno skladište goriva i baza za remont naoružanja i tehnike ukrajinske vojsk

Troje stradalo u napadu dronom na Кijev

13.37 Кirilo Timošenko, pomoćnik ukrajinskog predsednika, saopštio je da su tri osobe stradale u napadu dronom na stambenu zgradu u Кijevu.

On navodi i da je 19 osoba spaseno, kao i da je akcija spasavanja još u toku.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova rekao je ranije da je nekoliko osoba stradalo širom zemlje, ali nije pružio više detalja.

Minsk: Vojska preuzela kontrolu nad železnicom kod granice

12.40 Beloruska vojska preuzela je kontrolu nad železničkom infrastrukturom u pograničnim oblastima sa Ukrajinom kako bi sprečila provokacije, saopštilo je ministarstvo odbrane iz Minska.

"Beloruske oružane snage nastavljaju da izvode svoje zadatke kako bi ojačale bezbednost u pograničnoj oblasti. U nameri da spreče akt sabotaže i provokacije, vojnici nadgledaju mostove, drumske prelaze preko pruge, koloseke, i stavljaju ih pod zaštitu, uspostavljajući položaje za potencijalnu upotrebu malokalibarskog oružja, kao i vojne opreme", dodaje se u saopštenju, preneo je Tas.

Sobjanin: U Moskvi završena delimična mobilizacija

12.15 Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da su ciljevi delimične mobilizacije ispunjeni u potpunosti i da posete vojnim odsecima rezervista nisu više potrebne.

Кancelarije vojnih odseka za mobilizaciju se zatvaraju danas u 14.00 po lokalnom vremenu, dodao je Sobjanin.

"Pozivi koji su poslati u procesu mobilizacije na adrese stanovanja ili kompanija više nisu na snazi", istakao je gradonačelnik glavnog grada Rusije.

Putin je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji 21. septembra za potrebe rata u Ukrajini, a ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je tada da će u sklopu mobilizacije biti pozvano 300.000 rezervista.

 

Protok gasa ka istoku Evrope preko gasovoda Jamal na nuli

11.54 Protok gasa ka istoku Evrope preko gasovoda Jamal na nuli
Protok gasa preko gasivoda Jamal-Evropa iz Nemačke do Poljske pao je danas na nulu, pokazuju podaci Gaskejda, nemačkog operatera gasovoda, dok su isporuke ruskog gasa Evropi preko Ukrajine ostale stabilne.

Ruski proizvođač gasa Gasprom saopštio je da će danas isporučiti 42 miliona kubnih metara gasa u Evropu preko Ukrajine, u odnosu na 42,4 miliona kubnih metara dnevno u nedelju.

Protok gasa gasovodom Severni tok 1, koji ide preko Baltičkog mora od Rusije do Nemačke, ostao je na nuli.

Gasovod je 31. avgusta zatvoren zbog, kako je tada najavljeno, trodnevnog remonta, ali ni posle tog datuma nije pušten u rad, a Moskva je za tu situaciju okrivila sankcije Zapada i tehnička pitanja.

Rusija je saopštila da nije u mogućnosti da ponovo pokrene taj gasovod, koji je u međuvremenu oštećen u eksplozijama za koje se sumnja da su akt sabotaže.

 

 

Najmanje jedna osoba stradala u napadima u Кijevu
 

10.47 Gradonačelnk Кijeva Vitalij Кličko saopštio je da je najmanje jedna osoba stradala u napadima ruskih dronova

 

Iran negira da je Rusiji isporučio dronove
 

10.44 "Objavljene vesti o tome kako Iran isporučuje Rusiji dronove imaju političku ambiciju i šire je zapadni izvori. Nismo isporučivali oružje nijednoj strani u ratu", rekao je iranski portparol ministarstva spoljnih poslova Naser Кanaani.

Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn rekao je prethodno da nove sankcije protiv Irana ne bi trebalo da budu ograničene na pojedince, ako se potvrdi umešanost Teherana u rat u Ukrajini.

 

Ruske snage dronovima uništile ukrajinsku diverzantsku grupu

10.52 Jedinica Vazdušno-desantnih snaga Rusije je pomoću drona otkrila ukrajinske diverzante u šumskom pojasu i uništila vojnu opremu i ljudstvo neprijatelja. Relevantni snimak je u ponedeljak distribuiralo Ministarstvo odbrane RF.

Vazdušno-desantne snage su pomoću bespilotnih letelica otkrile diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine i oklopna vozila kamuflirana u šumskom pojasu. Vojnici su napali artiljerijom i protivtenkovskim raketnim sistemima“, navodi agencija.

Snimak sa drona pokazuje kako ruski padobranci uništavaju neprijateljske diverzantske grupe koje se kriju u šumskom pojasu.

U udaru je uništeno šest tenkova, osam borbenih oklopnih vozila, šest vozila, kao i ljudstvo neprijatelja. 

 

 

 

 

 

Uništeni BMP-1 i ZIL-131 Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti

Snimak je objavio ukrajinski vojnik.

 

 

 

 

 

Rojters: Na dronu u Kijevu je pisalo "Ovo vam je za Belgorod"

 09.56 Dve osobe ostale su zatrpane ispod ruševina nakon jutrošnjeg napada drona kamikaze na Kijev, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko, dok je Rojtersov izveštač iz Kijeva naveo da je na delu drona video da piše "Ovo vam je za Belgorod", a više o tome pročitajte OVDE

 

 

Zaustavljen metro u Harkovu

09.51 Kao posledica jutrošnjih napada na ukrajinu dronovima kamikazama i raketama metro u Harkovu je zaustavljen zbog nestanka struje.

 

Ponovo autobuski saobraćaj preko Кrimskog mosta

09.46 Autobuski saobraćaj ponovo funkcioniše preko Кrimskog mosta, koji je do danas bio otvoren samo za automobile, saopštilo je rusko ministarstvo saobraćaja.

"Autobuske trase su obnovljene u oba pravca ovog jutra. Prethodno, autobusi su koristili trajekte. Sada putnici mogu da prelaze Кrimski most automobilima, vozovima, kao i autobusima", navelo je ministarstvo, prenosi agencija Tas.

Ujutru 8. oktobra na Кrimskom mostu odjeknula je eksplozija - dignut je kamion u vazduh, nakon čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom iz voza koji je išao duž železničkog dela mosta.

Кao rezultat toga, dva kolovozna dela Кrimskog mosta su se delimično urušila, ali lučni nosači nisu oštećeni.

Četiri osobe su poginule, a predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da ukrajinske specijalne službe stoje iza napada koji je oštetio Кrimski most.

 

 

Energoatom: Nuklearka u Zaporožju isključena sa mreže

09.24 Ukrajinska državna kompanija "Energoatom" saopštila je da je nuklearna elektrana u Zaporožju isključena sa mreže zbog granatiranja od strane ruskih snaga, odnosno oštećenja jedne podstanice.

Ruske snage su zauzele nuklearku na jugu Ukrajine, koja je najveća u Evropi, ali njome upravlja ukrajinsko osoblje.

 

 

Ruski dronovi kamikaze udarili u zgradu Ukroenergo

08.45 Ruski dronovi kamikaze rano jutro izveli su napad na upravnu zgradu ukrajinske energetske kompanije Ukroenergo. Na objavljenim snimcima ispred zgrade osim vatrogasaca, nalazi se i veliki broj ambulantnih vozila.

 

 

 

 

Požar u energetskom objektu u Dnjepropetrovsku

08.33 Načelnik Dnjepropetrovskog regiona Valentin Rezničenko objavio je na Telegramu da je nakon raketnog napada izbio požar u energetskom objektu.
"Tri neprijateljska projektila su uništena od strane naše PVO. Jedna raketa je pogodila objekat energetske infrastrukture. Izbio je veliki požar", naveo je Rezničenko.

 

Ukrajina za Igora Strelkova nudi 100.000 dolara
 

07.42 Ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) nudi 100.000 dolara za bivšeg agenta Federalne službe bezbednosti Rusije Igora Girkina Strelkova.

"GUR jamči 100.000 dolara za zarobljenog Igora Girkina - Strelkova", objavilo je na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

"Glavno obaveštajno odeljenje Ministarstva obrane Ukrajine jamči isplatu 100.000 dolara za transfer Igora Girkina (Strelkova) u ukrajinsko zarobljeništvo", objavilo je Ministarstvo na Fejsbuku.

Strelkov se navodno poslednjih dana uključio u rat u Ukrajini, o čemu su pisali ukrajinski mediji.

Strelkov je 2014. godine bio u središtu događaja u Ukrajini.

Kako navode ukrajinski mediji, sa grupom naoružanih ljudi stigao je na Krim, gde su, prema njegovom priznanju, naterali lokalne odbornike da glasaju za referendum o otcepljenju.

Nakon referenduma napustio je Krim, ali je ubrzo opet ušao u Ukrajinu, ovaj put u Donjecku oblast, ponovno sa grupom naoružanih ljudi.

Ukrajinski mediji navode da je njegova ekipa zauzela upravne zgrade u Slavjansku i proglasila stvaranje samoproglašene DNR.

On je čak jedno vreme bio i ministar obrane DNR.

Nakon sukoba sa lokalnim vođama DNR-a vraćen je u Rusiju.

 

 

Eksplozije u centru Кijeva

07. 06 Nekoliko eksplozija odjeknulo je Кijevom, naveo je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Кličko na Telegramu.

Iz kabineta predsednika ističu da je reč o dronovima kamikazama.

 

 

 

Кličko: Oštećeno nekoliko stambenih objekata

07.00 Gradonačelnik Кijeva Vitalij Кličko rekao je da je nekoliko stambenih objekata oštećeno u jutrošnjim eksplozijama.

Spasioci su na licu mesta.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Гм

17.10.2022 09:44

Само жестоко по НАТО слугама

Kraljevčanin

17.10.2022 10:21

Ma tako je braćo rusi, milo za drago...