"KUNEM VAM SE!" Zelenski se obratio naciji: Šta se promenilo? Mnogo!
Printscreen

Danas se u Ukrajini odala počast žrtvama koje je ukrajinski narod podneo od invazije Rusije, a Vladimir Zelenski je poručio da će njegova zemlja izdržati i pobediti.

U video obraćanju naciji, Zelenski je pozdravio doprinose Ukrajinaca, od vojnika, vatrogasaca i medicinara do nastavnika koji drže onlajn časove, seljana koji kuvaju za vojsku, krojača koji šiju uniforme i farmera koji oru svoja polja uprkos riziku.

 

 

On je pozdravio njihov prkos uprkos čestim raketnim udarima, razaranjima velikih razmera, nestašicama i neprestanim nestancima struje kako dolazi zima, skoro tačno devet meseci od ruske invazije.

"Možemo ostati bez novca. Bez benzina. Bez tople vode. Bez svetla. Ali ne i bez slobode", rekao je Zelenski u obraćanju iz predsedničke palate u prestonici Kijevu.

Dan dostojanstva i slobode obeležava proteste proevropske unije 2013/2014 koji su postali poznati kao Majdanska revolucija, Revolucije dostojanstva i Narandžasta revolucija 2004. godine. U obe revolucije rukovodstvo Ukrajine je svrgnuto, prenosi Rojters.

"Šta se promenilo od pre godinu dana? Mnogo. Krateri su se pojavili na našoj zemlji. U našim gradovima i selima su blokade puteva i protivtenkovski ježevi. Možda je mrak na našim ulicama. Možda je hladno u našim domovima", rekao je Zelenski.

"Promena ima mnogo, ali ono najvažnije se nije promenilo. Jer najvažnije nije spolja, već iznutra. I ostaje nepromenjeno. I zato ćemo izdržati. Izdržaćemo."

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading