JEZIVO UPOZORENJE IZ KIJEVA "Preti apokalipsa kao iz holivudskih filmova"; Ruske snage na poligonu u Belorusiji (FOTO/VIDEO)
Foto: Instagram/printscreen

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Kijev optužuje Moskvu za raketne napad na predgrađe Zaporožja. Rusija sa druge strane optužuje Ukrajince da gađaju nukelarku u Zaporožju. Tvrdi i da su ukrajinske snage potisnute iz dela Donjecka.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao da ruske oružane snage sprovode masovne napade na ukrajinska preduzeća odbrambene industrije, sistem vojnog upravljanja i druge objekte preciznim oružjem dugog dometa.

Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da se ruske zalihe raketa približavaju kraju. Rusija sa druge strane tvrdi da protivniku nanose velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u oblastima Luganska i Donjecka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 287. dan specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini.

Snažno dejstvo na pravcu Svatovo-Кremennaja (VIDEO)

23.40 - Borci NM LNR uništavaju pozicije nacionalista Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Svatovo-Кremennaja.

 

 

Ruske snage strateški gađaju ciljeve u Ukrajini

23.30 - Ovi napadi predstavljaju najveći udar na neku elektro mrežu u istoriji, saopštio je izvršnog direktora elektro-energetske kompanije Ukrenergo Volodimir Kudricki.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ruske snage na poligonu u Belorusiji (VIDEO)

23.10

 

 

Britanci o HIMARS-u

22.40 - Brtitanski stručnjaci otkrili su zašto najavljeno slanje HIMARS-a u Ukrajinu od strane Sjedinjenih Država neće bitno uticati na tok rata u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

Kličko upozorava: Preti apokalipsa kao u holivudskim filmovima...

22.07 - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da bi se ukrajinska prestonica ove zime mogla suočiti sa „apokalipsom“, apelujući na stanovnike da budu spremni na evakuacije, prenosi Rojters.

„Može da se desi apokalipsa, kao u holivudskim filmovima, kada je nemoguće živeti u kućama zbog niske temperature“, rekao je Kličko, ističući da se prestoničke vlasti „bore i čine sve da se to ne dogodi“.

Vojna hronika za 7. decembar (VIDEO)

21.56 -

 

 

Mobilizovano osoblje u Primorju

21.35 -

 

 

 

Lavrov: Inicijativa za osnivanje međunarodnog suda protiv Rusije u Ukrajini ─ neligitimna

21.13 - Inicijative o tribunalu protiv Rusije zbog Ukrajine ili o reparacijama su nelegitimne, Zapad pokušava da iskoristi Ujedinjene nacije naslepo, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, prenosi Spunjik.

„Кada je pre mesec dana Zapad promovisao rezoluciju o reparacijama, prilikom rada sa zemljama u razvoju bili su upotrebljeni veoma interesantni argumenti. Кoriste UN nasumice“ , istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, isto to sada pokušavaju da urade u UN sa novom idejom o stvaranju međunarodnog suda.

„Nijedna odluka ove vrste neće imati nikakvu pravnu snagu, biće pravno ništavna i ne može se ticati ni Rusije, ni bilo koje druge zemlje. To je jednostavno diksreditovanje Generalne skupštine UN, njenog ugleda i funkcije“, naglasio je šef ruske diplomatije.

Kijev sprema udar na Rusiju?

20.05 - Ukrajinci stvaraju toliko moćno oružje da bi meta mogla da bude i Sibir, prenose strani mediji.

Celu vest pročitajte OVDE.

Rezime Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine

20.40 - Ruska vojska aktivno napada u Donbasu, krenula je u kontranapad kod Svatova i odbija napade neprijatelja u pravcu Novopavlovska.

- Rusija napreduje na Avdejevskom i Artemovskom pravcu. Na Novopavlovskom pravcu, Oružane snage RF su angažovane u odbrambenim operacijama.

- Na položajima Oružanih snaga Ukrajine na Artjomovskom i Limanskom pravcu ruska vojska sprovodi masovnu vatru iz tenkova, artiljerije, minobacača.

- U regionu Svatovo i u obližnjim oblastima, Oružane snage RF su krenule u kontranapad - rekao je Sergej Čerevati, predstavnik Istočne grupe snaga Oružanih snaga Ukrajine.

- Na Zaporoškom, Hersonskom i Кupjanskom pravcu Rusija sprovodi odbrambene mere.

- Oružane snage Rusije su tokom dana raketnim udarima i bespilotnim letelicama gađale objekte u oblastima Žitomira i Zaporožja.

- Pretnja od neprijateljskih raketnih udara na objekte energetskog sistema i kritičnu infrastrukturu širom Ukrajine ostaje.

 

 

U oblasti Avdijevke korišćena je zapaljiva municija (VIDEO)

20.40 -

 

 

 

Putin spomenuo nuklearni rat

20.18 - Predsednik rudije Vladimir Putin otkrio je koliko će trajati rat u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

Kličko reagovao na primedbe predsednika Ukrajine

20.05 -  Ukrajinski predsednik je uputio kritike gradonačelniku Kijeva prilikom jednog od večernjih obraćanja protekle nedelje, kada je optužio gradske vlasti da nisu obezbedile dovoljno skloništa, uprkos tome što su ruske snage pogodile energetski sistem.

Celu vest pročitajte OVDE.

NEVOLJE U RAJU

19.55 - Predsednik rudije Vladimir Putin uspeo da izazove podelu u NATO paktu.

Celu vest pročitajte OVDE.

Dejstvo ruskog višecevnog raketnog sistema „Grad“ u zoni specijalne vojne operacije (VIDEO)

19.30 -

 

 

Dejstvo snaga LNR u pravcu Lisičansk (VIDEO)

19.10 -

 

 

Ukrajinski vojnici poslali poruku Zelenskom

19.00 - Ukrajinski vojnici pozdravljaju svoje rukovodstvo i obećavaju da će preživeti, ali ne zarad pobede, već da bi ih obesili na Majdanu. I savetuju „Zelenskom i co.” da se mole da Rusi prvi dođu do njih, pa postoji šansa da ostanu živi u zatvoru.

 

 

Granatiranje Donjecka ne prestaje (VIDEO)

18.30

 

 

PUTIN GOVORIO O MOLBILIZACIJI (VIDEO)

17.58 - Dodatne mere mobilizacije nemaju smisla – a država i Ministarstvo odbrane danas nemaju potrebe,  saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

 

ПУТИН ГОВОРИО О МОБИЛИЗАЦИЈИ Додатне мере мобилизације немају смисла – а држава и Министарство одбране данас немају потребе, саопштио је руски председник Владимир Путин.

 

 

SLEDI LI POVLAČENJE ČEČENSKIH BORACA? (VIDEO)

17.30 - Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je snimak trenutnog stanje na frontu i otkriva šta se može očekivati od čečenskih boraca 

Celu vest pročitajte OVDE.

PUTIN UPRO PRSTOM U NATO DRŽAVU

17.25 - "Spavaju i sanjaju da zauzmu teritorije Ukrajine", saopštio je ruski Predsedik Vladimir Putin.

Celu vest pročitajte OVDE.

Stoltenberg: Strahujemo od zaoštravanja sukoba

17.18 -  Alijansa za sada nema informacije o incidentu sa napadima na vojne aerodrome u Rusiji, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. Dodao je da Alijansa strahuje od zaoštravanja sukoba u Ukrajini na proleće sledeće godine.

„Nemam informacije o ovim konkretnim incidentima. Vidimo da Ukrajina sprovodi samoodbranu. Moramo da uzmemo u obzir kontekst. Vidimo svakodnevne napade Rusije na ukrajinske gradove, kritičnu infrastrukturu Ukrajine. I, naravno, Кijev ima pravo na samoodbranu“, rekao je Stoltenber koji je u onlajn režimu učestvovao na događaju koji je upriličilo izdanje „Fajnenšel tajms“.

Stoltenberg je ponovio stav Alijanse da NATO „podržava pravo Ukrajine kao suverene države na samoodbranu“.

Uzbuna

17.00 - Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, kao i u oblastima Donjecke i Zaporoške oblasti koje kontroliše Kijev.

Najnoviji snimak iz centra Artjomovska (VIDEO)

16.30

 

 

DMITRO KULEBA "Krvavi paketi" poslati ukrajinskim ambasadama su stigli iz Nemačke

15.55 - Ukrajinski ministar spoljnih poslova je rekao da su svi sumnjivi paketi koji su poslati ukrajinskim ambasadama nosili adresu salona automobila Tesla u Nemačkoj i uglavnom su poslati iz pošta bez video-nadzora.

Celu vest pročitajte OVDE.

Кijev povukao dodatne snage (VIDEO)

15.20 -  Кijev je povukao dodatne snage u oblast Artjomovska da nadoknadi gubitke, saopštio je Andrij Maročko.

 

 

 

Dejstvo Kozačkog puka NM LNR (VIDEO)

15.00 - Vojnici iz 6.Кozačkog puka NM LNR uništavaju ukrajinsko borbeno vozilo pešadije negde u pravcu Soledara.

 

Borbe kod Avdejevke (VIDEO)

14.40 -  2. brigada LNR uništava položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Jakovlevke.

Artiljeri 2. brigade 2. armijskog korpusa LNR nanose vatrenu štetu položajima i ljudstvu militanata Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Jurišnici grupe„Vagner“ isterali ukrajinske snage iz sela Jakovlevka

14.00 -  Jurišnici grupe„Vagner“ su posle žestokih borbi isterali ukrajinske snage iz sela Jakovlevka severno od Soledera.

U ovom trenutku borbe se nastavljaju u oblasti Jakovlevke. Pošto su se učvrstile u Jakovlevki, ruske trupe će moći da pojačaju pritisak na Soledarsku grupaciju Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Putin potpisao Ukaz

JEZIVO UPOZORENJE IZ KIJEVA

EPA

 

13:38 - Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je Ukaz „O dodeljivanju vojnih činova viših oficira, specijalnih činova višeg komandnog osoblja i viših specijalaca".

 

 

 

"JOŠ IMATE ŠANSU" Lavrov dao poslednje upozorenje Evropi!

JEZIVO UPOZORENJE IZ KIJEVA

Tanjug

 

 

12:45 - Rusija bi želela da EU bude ravnopravan deo multipolarnog sveta, ali u tom slučaju Unija ne bi smela da bude potpuno zavisna od SAD, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

 

Tvrđava na točkovima

12:15 - Naoružani "do zuba" specijalni voz. Borci imaju streljačko oružje: od mitraljeza do teških mitraljeza. Naoružanje ima i protivvazdušnu instalaciju za uništavanje vazdušnih i kopnenih ciljeva. Dvostruki top 23 mm u vozu je glavni kalibar. Postoje i snajperske pozicije. Strelice u borbenoj gotovosti. Izvan prozora nije samo pejzaž.

 

 

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o napretku specijalne vojne operacije na teritoriji Ukrajine

11:43 - 

 


 

 

PUTINOVA RAKETNA DIPLOMATIJA Što jače gazi Ukrajinu to ga u Evropi bolje čuju!

11:30 - Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg, zbog novog talasa napada ruske vojske na ukrajinsku infrastrukturu, smatra da trenutno gotovo da nema šanse za mirovne pregovore.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

 

UKRAJINA OBJAVILA! Postoje dva uslova za kraj rata

10:45 - Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je Rusija mora da odustane od planova invazije i povuče svoje trupe.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

Helikopter Кa-52 gađa džihad mobilnih ukrajinskih terorista

09:45 - Ruski jurišni helikopteri su jedan od najvećih problema za neprijatelja. Danonoćno su gađali njegovu opremu i vatrene tačke na velikim udaljenostima.

 

 

Trenutak eksplozije u Krivom Rogu

08:45 - 

 

 

UN: U Ukrajini od februara više od 17.000 civilnih žrtava

08:30 - Više od 17.000 civila, među kojima preko 400 dece, izgubilo je život u Ukrajini od februara, saopštile su koordinator UN za vanrednu pomoć Martin Grifits. Prenoseći podatke Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava, Grifits je rekao da su od 24. februara, početka napada Rusije na Ukrajinu, ubijena 17.023 civila, uključujući 419 dece, preneo je TAS S. "Ipak, mi znamo da je stvarni broj žrtava daleko veći", rekao je Grifits.

Ruska vojska aktivno napada u pravcu Donbasa i Limana - glavna stvar iz izveštaja Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:

08:00 - 

 

 


„Mopedi“ zuje nad Dnjepropetrovskom, blesci i tutnjava eksplozija

07:29 - 

 


 

 

Berlin odustao od isporuke PVO Ukrajini

07:15 - Berlin je odustao od isporuka Ukrajini PVO sistema "Patriot" - biće raspoređeni u Poljskoj, saopštio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.

- Posle razgovora sa nemačkim ministrom odbrane, bio sam razočaran odlukom će odustati od podrške Ukrajini. Raspoređivanje Patriota u zapadnoj Ukrajini povećalo bi bezbednost Poljaka i Ukrajinaca - napisao je Blaščak na Tviteru.

Maročko: Ukrajinci šalju pojačanja u Artjomovsk

07:00 - Ukrajinska vrhovna komanda je poslala dodatne snage u oblast Artjomovska, rekao je za RIA Novosti oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na obaveštajne podatke.

- Zabeležen je dolazak pojačanja za oružane formacije Ukrajine u rejonu naselja Artjomovsk - rekao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading