MASOVNO GRANATIRANJE HERSONA Najmanje 2 osobe poginule, a petoro ih je ranjeno tokom udara ruskih snaga
Foto: Printscreen/Youtube

Najmanje dve osobe su poginule, a pet je ranjeno u Hersonu na jugu Ukrajine u, kako je regionalni guverner Jaroslav Januševič rekao, masovnom granatiranju ruskih snaga, prenosi Rojters.

Ukrajinska vojska ušla je u grad Herson pošto su ga ruske snage napustile 11. novembra. Ukrajinski zvaničnici tvrde da ruske snage od tada granatiraju grad sa suprotne strane reke Dnjepar.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera guza

12.12.2022 18:48

Koji su to stanovnici Hersona,odakle su došli,verovatno oni sitni lopovi iz druhih krajeva Ukrajine,jer svi stanovnici Hersona su se povukli kada se povukla ruska vojska.Ovo me podseća na stanovnike današnje naše Kosovo i Metohiju,kada se povukla srpska vojska i ogroman broj građana srpske nacionalnosti,odmah sutradan je nagrnula svakojaka hulja i bitange iz Albanije,uglavnom su to bili mladi ljudi,niko od njih nije znao ni reči srpskog jezika,ali zanimljivo ni šiptari sa KiM nisu mogli da se sa njima sporazumeju,jer u Albaniji se govori izvorni korčanski dijalekt a na KiM seljački izvrnuti arnautski dijalekt,korčanski se zove jer je izvorno narečje iz grada Korče i njega govore i pišu u Škipniji,čitaj albaniji