NASTAVLJAJU SE ŽESTOKE BORBE Snimak stravičnog udara "Odvažnih" na snage Ukrajine (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo ilustracija M.J.

Kijev tvrdi da je na udaru ruskih snaga bilo osam regiona. Vladimir Putin kaže da je Moskva spremna za pregovore. Iz Kabineta Zelenskog uzvraćaju da ruski predsednik samo želi da izbegne odgovornost. Ruske vlasti pripremaju zakon kojim će povećati porez za Ruse koji su napustili zemlju. Kijev saopštio da su zapadni partneri obezbedili milijardu i po evra pomoći za za energetski sektor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Blog uživo:

Kuleba o mirovnim pregovorima

23.04 -  Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je za Asošijeted pres da nameravaju da održe mirovne pregovore do kraja februara.

BIVŠI SAVETNIK ŠEFA PENTAGONA TVRDI: 

22.41 - Ukrajinska armija pretrpela kolosalne gubitke, impresioniran sam kako Rusi vode borbene operacije

Celu vest pročitajte OVDE.

MASAKR - PADAJU KAO MUVE Rusi uništili 90 odsto ukrajinskih dronova!

22.40 - Ruske trupe za elektronsko ratovanje uspele su da unište 90 odsto ukrajinskih dronova. O tome piše Forbsov analitičar Dejvid Aks.

Celu vest pročitajte OVDE.

22.35 -  Jedinice „PMК Vagner“ počele su da razvijaju ofanzivu na Soledar sa juga, iz sela Bahmutskoje.

Već postoje prvi uspesi. Školska zgrada u blizini lokalnog seoskog veća, koju druge jedinice nisu uspele da zauzmu poslednja 4 meseca, stavljena je pod kontrolu.

 

 

Putin odobrio

22.12 - Putin odobrio proceduru za sticanje ruskog državljanstva za stanovnike novih regiona

Nastavljaju se žestoke borbe (VIDEO)

21.40 - "Solncepjok" "Odvažnih" spalio tenkove Oružanih snaga Ukrajine na frontu Liman.

Nastavljaju se žestoke borbe kod Svatova-Кremenne.

 

 

Prigožin na čelu kod Artemovska (VIDEO)

21.10

 

 

Jedinice ''PMK Vagner'' u ofanzivi na Soleadar sa juga 

 

20:47 - Jedinice „PMK Vagner“ počele su da razvijaju ofanzivu na Soledar sa juga, iz sela Bahmutskoje.

Već postoje prvi uspesi. Školska zgrada u blizini lokalnog seoskog veća, koju druge jedinice nisu uspele da zauzmu poslednja 4 meseca, stavljena je pod kontrolu.

 

 

 

Kijev traži "mirovni samit", no, međutim

20:39 - ''Ukrajinske vlasti bi želele da krajem februara održe „mirovni samit“, najverovatnije pod okriljem Ujedinjenih nacija, s predsednikom te organizacije Antonijom Guterešom u svojstvu posredfnika'', izjavio je šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba.

Kuleba je istakao da bi Ujedinjene nacije mogle da budu dobra platforma za održavanje takvog samita, pošto to ne znači vršenje usluge određenoj zemlji.

''U to su uključeni svi'', izjavio je šef ukrajinske diplomatije u intervjuu za agenciju Asošijeted pres.

Kuleba je, takođe, naveo da diplomatija igra važnu ulogu u okončanju sukoba.

''Svaki rat se završava diplomatskim putem. Svaki rat se završava na osnovu dejstava preduzetih na bojnom polju i za pregovaračkim stolom'', dodao je on.

Ipak, Kijev smatra, kako je naveo Kuleba, da bi Rusiju na takav samit trebalo pozvati tek posle međunarodnog suđenja.

Eksplozije u Harkovu i Hersonu

20:31 - Ukrajinski mediji javljaju da se čuju eksplozije u Harkovu, Čugujevu (Harkovska oblast) i Hersonu.

Novi oklopni „Ural” (VIDEO)

20:27 - Novi oklopni „Ural” dobrovoljačkog bataljona „hrabri” iz Baškirije.

 

 

 

Posada ruskog izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 ruskoh vazdučnih snaga uništava opremu ukrajinske vojske (VIDEO)

 

20:13 - Posada izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 „Aligator“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Zapadnog vojnog okruga uništava opremu nacionalista Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Ugledara.

 

 

Sirene za vazdušnu opasnost ponovo u Engelsu (VIDEO)

20:06 - Upozorenje o vazdušnom napadu ponovo se javlja na ulicama Engelsa. Razlog za njegovo uključivanje još nije jasan, još nema informacija o eksplozijama ili radu PVO. Engeljs (rus. Эngelьs) grad je u Rusiji u Saratovskoj oblasti

 

 

Preminuo ruski general

18:28 - Bivši glavnokomandujući ruskih kopnenih snaga general Aleksej Maslov iznenada je preminuo. Maslov, koji je bio i glavni vojni predstavnik Rusije pri NATO-u, preminuo je na Božić u 69. godini.

Kompanija Uralvagonzavod, u kojoj je radio posle vojne karijere, objavila je njegovu smrt. Maslov se povukao iz vojne službe 2011. godine, piše Gardijan.

Federalna služba bezbednosti Rusije likvidirala grupu ukrajinskih diverzanata

17:42 - Federalna služba bezbednosti Rusije likvidirala je grupu ukrajinskih diverzanata koji su sa teritorije Ukrajine pokušali da uđu u Brjansku oblast, saopšteno je u Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije.

Zelenski razgovarao sa Modijem

17:37- Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa indijskim premijerom Narendrom Modijem da očekuje učešće Indije u primeni "formule mira". "Imao sam telefonski razgovor sa premijerom Narendrom Modijem i poželeo sam uspešno predsedavanje G20", napisao je Zelenski na Tviteru. Podsetio je da je na samitu G20 objavio "formulu mira" i rekao da sada računa na učešće Indije u njenoj implementaciji.

Nova funkcija za Medvedeva

17:01 - Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je novu funkciju svog prvog zamenika u vojno-industrijskoj komisiji. Prema tekstu objavljenog dokumenta, novu funkciju će zauzeti Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Ukrajinci koji su otišli ​​u Bahmut doživljavaju udare ruske artiljerije svakih 10 minuta

16:37 - Artiljerija posebno radi na neprijateljskim ciljevima u Bahmutu, Soledaru, Opitnom i okolini Spornoga.

 

 

Uništena ukrajinska haubica (VIDEO)

16.00 - Ruska lutajuća municija „Lancet-3“ uništila je haubicu M777 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Ugledara.

 

 

PVO "Buk" - jedan od glavnih čuvara zaporožskog neba (VIDEO)

15.20 -Sistem PVO se pokazao sa najbolje strane i u praksi pokazao da je u stanju da se nosi sa svim tipovima aviona“, saopštila je pres služba NM. LNR.

Pakao u bahmutu (VIDEO)

14.40 -

 

 

Glavno iz brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

14.00 - Ruska vojska nastavlja ofanzivu u području Donjecka, zauzeti su povoljni položaji;

- Ruska vojska je likvidirala oko 20 ukrajinskih vojnika u području Kupjanska;

- Uništena je diverzantsko-izviđačku grupu u LNR od strane ruskih snaga;

- Ruska vojska je uništila remontni centar ukrajinske vojske u području Kramatorska u kojem su se nalazila dva višecevna bacača granata Himars, dve Gvozdike i pet D-30. Pored toga uništen je i komandni centar 80. Desantno-jurišne brigade.

- U Georgijevskoj, DNR, uništen je artiljerijski sistem M777.

Uništen ukrajinski tenk (VIDEO)

13.10 -

 

 

Potvrđeno: Likvidirani su

12.30 - Četvorica Ukrajinaca koji su pokušali da pređu u rusku regiju Brijansk su "likvidirani", saopštila je ruska bezbednosna služba FSB.

FSB je Ukrajince opisao kao "diverzantsku grupu", prenose ruske novinske agencije. Oni su navodno bili naoružani oružjem strane proizvodnje i četiri improvizovane eksplozivne naprave.

"Saboteri su sa sobom imali strano oružje: nemačke automatske puške SIG Sauer i municiju za njih. Pored toga, imali su uređaje za komunikaciju i navigaciju, kao i sredstva za izvođenje diverzantsko-terorističkih akcija – četiri IED-a ukupne nosivosti oko 40 kilograma TNT-a", pišu RIA Novosti. Još nema komentara iz Ukrajine.

Rusi gube strateški grad?

12.00 - U medijima se pojavila informacija da bi Ukrajina mogla da osvoji Kreminu, grad u Lugansku, a da je vojska Ukrajine već zauzela neka sela oko grada i da se sada praktično nalaze na njegovim obodima. Spekulacije je podgrejao i savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog - Andrij Jermak. "Polako, budite strpljivi", tvitovao je Jermak.

Putin se sastaje sa Sijem

11.26 - Predsednik Rusije Vladimir Putin planira da razgovara sa kineskim liderom Si Đinpingom pre Nove godine, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U Ukrajini i u novogodišnjoj noći policijski čas

10.10 - Policijski čas u Ukrajini neće biti ukinut ni u novogodišnjoj noći, saopštila je danas predstavnica Nacionalne policije Marijana Reva.

Belorusija spremna

09.32 - Raketni sistemi Iskander i protivraketni vazdušni sistemi S-400, koje je Rusija prenela u Belorusiju, spremni su da izvrše svoje zadatake.

Stanje na frontu

08.50

 

 

 

 

 

Erdogan:Turska i Rusija započinju razgovore

07.08 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je uveren da će Turska i Rusija uskoro početi razgovore o izvozu ruskog đubriva.

'Situacija u vezi s tim je teža u poređenju sa izvozom ukrajinske hrane preko Crnog mora, ali uveren sam da ćemo zajedno s Rusijom preduzeti korake ka rešenju tog problema'', rekao je Erdogan, a prenosi TAS S.

Napadi na Krematorsk i Avdijevku

07.05 - Ruske snage su danas napale Kramatorsk i Avdijevku, gradove na istoku Ukrajine. Rusi su ispalili tri rakete na Kramatorsk, oštetivši industrijsko postrojenje i prodavnice, saopštio je načelnik vojne regionalne administracije Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko. U napadu niko nije povređen, dodao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading