SNIMAK BORBE U PRAVCU SVATOVA Udarni ruski helikopteri podržavaju pešadijsku ofanzivu; Rusi tajno nabavili vrlo efikasno oružje (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo ilustracija M.J.

Nastavljaju se žestoke borbe za Bahmut. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina želi da postane članica NATO-a "nakon pobede nad Rusijom". Rusko ministarstvo, s druge strane, tvrdi da je pre dva dana izvelo "masovni napad" na ukrajinske energetske objekte. Poljska je poručila da slanje borbenih aviona F-16 Ukrajini "nije laka odluka".

Pratite najnovije 🔥 VESTI SA FRONTA 🔥

Kraj bloga za 354. dan rata u Ukrajini

Zelenski: Prerano da se proglasi pobeda nakon popravke energetskog sistema

23.30 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas napore da se obnovi proizvodnja i isporuke električne energije nakon oštećenja elektroenergetskih sistema u serijama ruskih rakektnih napada, ali je i upozorio da je "prerano da se proglasi pobeda na energetskom frontu".

Zelenski je rekao da su stručne ekipe uradile veoma dobar posao i sanirale štetu nastalu posle ruskih udara raketama i dronovima po objektima elektroenergetske infrastrukture tako da većina ljudi tokom vikenda nije morala da se suočava sa predugačkim isključenjima struje.

Iran tajno isporučio Rusiji 18 novih bespilotnih letelica

22.25 - Englesko izdanje Gardijana prenosi da je Teheran brodovima ruske mornarice tajno prevezao u Rusiju 18 najnovijih dronova sopstvenog dizajna.

U članku se navodi da je nakon specijalne posete ruskih oficira i tehničkih stručnjaka Teheranu u novembru 2022. godine, najmanje 18 bespilotnih letelica predato ruskoj mornarici od strane iranske strane.

Gardijan napominje da je Rusija dobila bespilotnu letelicu Mohadžer-6 sa dometom od oko 200 km i mogućnošću nošenja po dve rakete ispod svakog krila, kao i 12 bespilotnih letelica Šahed 191 i 129.

RUSI SPAZILI NEPRIJATELJA POD VELOM NOĆI Ukrajinci nisu ni primetili da su im se nacrtali ispred nosa - ubrzo su saznali (VIDEO)

22.07 - Žestoke borbe na frontu se nastavljaju.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Udarni helikopteri podržavaju ofanzivu (VIDEO)

21.30 - Udarni helikopteri podržavaju pešadijsku ofanzivu u pravcu Svatova.

Helikopteri Mi-28N i Кa-52 pokrivaju neprijateljske položaje avionskim projektilima.

 

 

Ukrajina: Ruska vojska izvela ofanzive u pravcu Bahmuta, Avdivke, Novopavlivke, Kupjanska i Limana

21.07 - Generalštab Ukrajine saopštio je danas da je ruska vojska izvela dva raketna napada i pogodila Ukrajinu 23 puta višecevnim raketnim bacačima.

Ruska vojska je izvela i ofanzivna dejstva na pravcima Bahmuta, Avdivke, Novopavlivke, Kupjanska i Limana, saopštio je Generalštab.

Prema podacima ukrajinskog Generalštaba, ruske trupe su granatirale 17 naselja iz minobacača i artiljerije u blizini Kupjanska i Limana i 13 naselja u blizini Bahmuta. Prema izveštaju, ruska vojska nastavlja da povećava ljudstvo u pravcu Limana i Bahmuta u regionu Donjecka i aktivno koristi avijaciju za gađanje položaja ukrajinskih trupa.

Šlemovi nakon bitke (FOTO)

20.20 - Šlemovi ruskih boraca posle zauzimanja neprijateljskog uporišta.

Svi su zdravi i u dobroj formi.

 

 

Eksplozije u Ukrajini: Šahidi lete kod Dnjepra ka Кijevu

20.05 - Trenutno je poznata mala grupa dronova Šahed-136, pišu kijevski mediji.

- Dronovi su već doleteli do Dnjepra, mogu da lete i prema Кijevu / Кijevskoj oblasti.

 

 

Ukrajina: 212 Rusa ubijeno za 24 sata u Bahmutu

19.52 - Ruske snage izgubile su 212 mrtvih i 315 povređenih tokom žestokih borbi kod Bahmuta u Donjeckoj oblasti u poslednja 24 sata, saopštio je portparol ukrajinskih oružanih snaga.

"Ruska artiljerija je 167 puta napala ukrajinske položaje u blizini Bahmuta", rekao je portparol Istočne komande ukrajinskih oružanih snaga Sergij Čerevati u televizijskoj izjavi.

Raste rizik od Armagedona

19.13 - Odlaganje mirovnog dijaloga između Moskve i Kijeva moglo bi da odvede svet u Armagedon.

Celu vest pročitajte OVDE.

Kadirov "Zauzećemo Harkov, Odesu i Кijev i stići do Poljske"

18.35 - 

 

 

Ukrajina: 212 Rusa ubijeno za 24 sata u Bahmutu

18.27 - Ruske snage izgubile su 212 mrtvih i 315 povređenih tokom žestokih borbi kod Bahmuta u Donjeckoj oblasti u poslednja 24 sata, saopštio je portparol ukrajinskih oružanih snaga.

"Ruska artiljerija je 167 puta napala ukrajinske položaje u blizini Bahmuta", rekao je portparol Istočne komande ukrajinskih oružanih snaga Sergij Čerevati u televizijskoj izjavi.

CRTA SE NOVA MAPA EVROPE Nastaće nova država?

18.04 - Moskva je pokrenula specijalnu operaciju protiv Kijeva zbog njegove želje da se pridruži „miroljubivom” NATO bloku, čije je napredovanje ka istoku opasno i neprihvatljivo za Rusiju, kaže politikolog Jakov Kedmi za ITON-TV.

Celu vest pročitajte OVDE.

Uzbuna u Vašingtonu: Moramo ovo da zaustavimo!

18.02 - Resursi Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, koji snabdevaju kijevski režim municijom, ubrzano opadaju, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor za YouTube-kanal Judging Freedom.

Celu vest pročitajte OVDE.

"KIJEV ĆE SE BORITI" Putin ima dve opcije!

17.24 - Kada je 24. februara prošle godine počela ruska invazija, počela je munjevitim udarom moskovskih snaga prema Kijevu. Nije uspelo, ali kako se približava godišnjica rata, vlada Zelenskog i njegova vojna komanda su više puta podizali uzbunu zbog neminovne velike ruske ofanzive.

Celu vest pročitajte OVDE.

Gradonačelnik Mariupolja: Gradiće se ruska baza

17.20 - Gradonačelnik Mariupolja Oleg Morgun rekao je da se nada da će u tom gradu biti izgrađena baza ruske Crnomorske flote.

Prema njegovim rečima, baza može biti smeštena na teritoriji Azovskog brodogradilišta. On je istakao da je u kompaniji ostala sva neophodna oprema. Gradonačelnik Mariupolja je nakon inspekcije postrojenja uverio da će sve funkcionisati kako treba.

VELIKO UPOZORENJE IZ KINE Sukob će eskalirati ukoliko SAD ignorišu signal Moskve

17.05 - Pre godišnjice ukrajinskog sukoba, Moskva je poslala signal Vašingtonu da je spremna da pregovara o miru.

Celu vest pročitajte OVDE.

Raketni napad u Harkovu

16.52 - Fabrike za sklapanje oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine pogođene su raketnim napadom u Harkovu.

„Udar visokopreciznih raketa u Harkovu pogodio je radnje za montažu oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji mašinskog pogona po imenu Mališev - Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

„Кrasnopolj“ udara na ukrajinsko uporište u pravcu Uugledara 

16.28

 

 

Putin pohvalio je rad pomorske pešadije

16.18 - Predsednik Rusije Vladimir Putin pohvalio je rad pomorske pešadije ruske vojske, napominjući da ona "radi kako treba" i da se njeni borci junački bore.

"Pomorska pešadija radi kako treba. Upravo sada. Herojski se bore. I Tihookeanske flote i Severne flote", rekao je Putin za kanal "Rusija 1".

Rusija: Napali smo Harkov

15.48 - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je pokrenulo napad na Harkov, nakon što su ukrajinske vlasti prijavile raketni napad tokom noći.

"Kao rezultat visokopreciznog raketnog napada ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na AFU (Oružane snage Ukrajine), pogođene su radionice za sklapanje oklopnih vozila u blizini fabrike mašina za izgradnju Mališeva u Harkovu“, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. .

Prema rečima načelnika Harkovske regionalne administracije Olega Sinegubova, 35-godišnji lokalni stanovnik zadobio je gelere. Međutim, trenutno nije moguće proveriti ove informacije.

"Spreman da ubije još nekoliko hiljada ukrajinskih vojnika"

15.35 - Mnogi ukrajinski Telegram kanali tvrde da postoji sukob između glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i komandanta kopnenih snaga Aleksandra Sirskog.

elu vest pročitajte OVDE.

"VUKOVI" STIGLI NA FRONT Spazili neprijatelja, pa krenuli u akciju! (VIDEO)

14.22 - Nastavljaju se žestoke borbe za Bahmut

Celu vest pročitajte OVDE.

Snimci borbi u Marjinci: Ruske trupe se bore za svaku kuću❗️ (VIDEO)

13.57 - Selo je postalo jedno od najtoplijih tačaka neprijateljstava. Pešadiju podržavaju oklopna vozila.

 

 

Rusi zatvaraju obruč

13.05 - U Paraskovivki je ostalo još samo 800m od potpunog zatvaranja u obruč OSU.

 

 

Zelenski potpisao

12.15 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o formiranju Černigovske gradske vojne uprave.

Vagnerovci osvojili Krasnu Goru u DNR

11.46 - Borci grupe "Vagner“ zauzeli su naselje Krasna Gora u DNR, saopštio je osnivač grupe Evgenijer Prigožin.

 

 

Ukrajinska vojska koristi nove tipove mina

11.11 - Šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom sa ukrajinskim ministrom odbrane Aleksejem Reznikovim o prioritetima predstojećeg sastanka kontakt-grupe za odbranu Ukrajine u Briselu, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Prigožin: Vagnerovci zauzelu Krasnu goru

09.50

 

 

Sve lošije severno od Artjomovska

09.05

 

 

Ruski artiljerci u akciji

08.17

 

 

Nova smena u Ukrajini

07.32 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski smenio je zamenika komandanta Nacionalne garde Ukrajine Ruslana Dzjubu koji je bio zadužen za logistiku i pozadinu.

Ruska armija u ofanzivi

07.30 - Generalštab vojske Ukrajine saopštio je da su ruske snage nastavile sa ofanzivnim operacijama u smeru Kupjanska, Limana, Bahmuta, Adivke i Novopavlovska, na istoku i severoistoku Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading