"KAMIKAZA" NAPADA Snimak stravičnog udara na ukrajinske snage; Poljski tenkovi stižu u Ukrajinu (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen/LiveUmaps

Grad Bahmut na istoku Ukrajine meta je snažnog udara ruske artiljerije, dok su se tamošnje ukrajinske snage spremaju za moguće kopnene napade, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici.

U Briselu danas počinje dvodnevni sastanak ministara odbrane NATO-a na kom će biti reči o odvraćanju i odbrani Alijanse i jačanju podrške Ukrajini. Kako je najavljeno iz Alijanse, sastankom će predsedavati generalni sekretar Jens Stoltenberg.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 356. dan rata u Ukrajini

Poljski tenkovi stižu u Ukrajinu (VIDEO)

23.05 - Poljski tenkovi T-72 i PT-91 Tvardi se transportuju u Ukrajinu. Ranije je bilo informacija o „povlačenju tenkova ka granicama Belorusije“, ali to nije potvrđeno.

 

 

Vlastima u Kijevu se loše piše

22.48 - Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj smatra da zapadni tenkovi neće dovesti do nekih velikih promena u samim borbama u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

POBUNA U BUNDESTAGU! Nemci ustali protiv Šolca!

22.30 - Odluka o napuštanju starih tabua o isporuci ofanzivne opreme NATO-a Ukrajini mogla bi da se pretvori u opasnu eskalaciju između Zapada i Rusije, izjavila je poslanica Bundestaga iz Levice Sevim Dagdelen u intervjuu za Global Tajmes.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ruske trupe uništavaju osmatračnicu OSU (VIDEO)

21.50 - Ruske trupe uništavaju navođenom raketom, koju ubacuju u prozor, osmatračnicu Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali reke Dnjepar

Snimak oštećenog bombardera Su-24 PMC „Vagner“ (VIDEO)

21.10 - Snimak oštećenog bombardera Su-24 PMC „Vagner“, koji je juče pogođen u blizini Artemovska, ali je uspeo da stigne do aerodroma.

"Vagners" Su-24M pogođen je najverovatnije sa 
MANPADS.

Sudeći po snimku, levi motor se zapalio, nakon čega je ugašen, zahvaljujući spretnosti pilota uspeo je da dođe do baze sa jednim ispravnim motorom.

 

 

"Kamikaza" udara! (VIDEO)

20.42 - Bespilotna letelica dron kamikaza "Lancet" pogađa ukrajinski čamac BMК-2000 sa militantima.

 

 

Koliko će Putinu biti dovoljno?

20.18 - Zauzimanje Harkova i Odese za potpunu bezbednost ruskih granica neće biti dovoljno. Neophodno je potpuno eliminisati mogućnost postojanja nezavisne Ukrajine, bar u okviru Evroazije, smatra poslanik Državne dume Anatolij Vaserman.

Celu vest pročitajte OVDE.

Borbe u Marjinci (VIDEO)

19.35 - Ruski borci jurišaju na petospratnice u kojima su se nastanili ukrajinski militanti.

Iza petospratnica nalazi se privatni sektor, u kome se nalazi ostatak neprijateljeljskih trupa. Prvi put posle dugo vremena na ruske trupe su pucali ukrajinski avioni.

 

 

Zapad morao da reaguje, na snazi operacija "Velika razmena"

19.10 - Zapadne zemlje nastavljaju da podižu ulog u borbi protiv Rusije

Celu vest pročitajte OVDE.

Kremlj: Rat će biti rešen na bojnom polju

18.54 - Rusija će u okviru specijalne operacije u Ukrajini rešiti sve zadatke koje je postavio predsednik Vladimir Putin, saopštio je zamenik šefa administracije ruskog predsednika Sergej Kirijenko.

Ruska artiljerija uništava ukrajinske militante u pravcu Artjomovska (VIDEO)

18.23

 

 

NATO ĆE PO SVAKU CENU POKUŠATI DA SE ZADRŽI U UKRAJINI Zašto Alijansa ne može da ustukne?

18.19 - NATO je duboko zgazio u Ukrajinu i sada ne može olako odstupiti, smatra general Vinko Pandurević.

Celu vest pročitajte OVDE.

Nova vojna pomoć Pariza i Rima

17.48 - Francuska i Italija su odlučile da Ukrajini isporuče nove sisteme protivvazdušne odbrane, dok će Norveška Kijevu obezbediti 7,5 milijardi dolara tokom pet godina za vojnu i drugu pomoć, saopštio je Pentagon.

Norveška će Ukrajini isporučiti osam tenkova i četiri vozila za logistiku, a izdvojiće i sredstva za kupovinu municije i rezervnih delova za njih, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Kraljevine.

Šef Združenog generalštaba SAD: Rusija izgubila strateški, operativno i taktički!

17.30 - Načelnik Združenog generalštaba SAD, general Mark Mili, ocenio je danas da je Rusija izgubila strateški, operativno i taktički.

Celu vest pročitajte OVDE.

Tenkovi Leopard biće isporučeni Ukrajini u martu

17.02 - Ovo je izjavio potpredsednik poljske vlade, ministar nacionalne odbrane Mariuš Blaščak nakon sastanka sa partnerima iz NATO-a.

 

 

SAD DIŽU RUKE OD UKRAJINE! "Zaboravite i Krim i Bahmut, teško ćemo vam dostaviti oružje!"

16.20 - Celu vest pročitajte OVDE.

Prigožin opovrgava glasine o skorom zarobljavanju Artjomovska

15.58 -  Jevgenij Prigožin opovrgava glasine o skorom zarobljavanju Artjomovska, navodeći da su u toku veoma teške borbe, da se juriša na svaku kuću ponaosob. 

«Ne razumem odakle te gluposti dolaze. U svim pravcima, neprijatelj postaje sve aktivniji, dovlačeći sve više novih rezervi. Svakog dana od 300 do 500 novih boraca dolazi u Bahmut iz svih pravaca. Artiljerijska vatra se pojačava iz dana u dan.

Danas se na severu vode žestoke borbe. Ne postoje preduslovi za opkoljavanje neprijatelja u severnim regionima. Juriša se na svaku kuću, borbe se vode za svaki kvadratni metar. Borbe su veoma teške. Odakle priče o opkoljavanju, nije mi jasno.
Bahmut sutra neće biti oslobođen, u pitanju je jedna velika mašina za mlevenje mesa. A da bi mašina ispravno radila, ne možmmo jednostavno početi slavlje. Slavlja skoro neće biti. 
Zato nema apsolutno nikakve svrhe rezonovanja demoralisati ljude svojim neispunjenim obećanjima.

 

 

Stižu tenkovi

15.33 - Norveška šalje Ukrajini osam tenkova Leopard 2. Ovo je saopštio norveški premijer Jonas Gar Stoere. "Danas je važnije nego ikada podržati Ukrajinu u njenoj borbi za slobodu", rekao je on.

Osam tenkova je praktično četvrtina ukupnog broja Leopard 2 koje Norveška ima. Norveška će takođe obezbediti municiju i rezervne delove.

SAD OKREĆE LEĐA UKRAJINI? Upozorili Kijev - Ovo je ključni trenutak

14.55 - SAD ne mogu da čine "sve i svašta zauvek" i upozorili su Ukrajinu da se sada suočava s ključnim trenutkom da promeni tok rata, navodi se u izveštaju Vašington Posta.

Celu vest pročitajte OVDE.

Stoltenberg: "Hitna isporuka"

Tanjug

 

 

14:35 Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da bi ta Alijansa trebalo da se fokusira na pružanje vojne podrške koju je već obećala Ukrajini, kao i da isporuka aviona nije hitna.

"Sada je hitno da se isporuči ono što je obećano, oklopna vozila, borbena vozila pešadije, nemačkih Mardersa, američkih Bredlija i naravno i glavnih borbenih tenkova, Leoparda i drugih borbenih tenkova koji su obećani", rekao je Stoltenberg novinarima pre sastanka ministara odbrane NATO, objavljeno je na sajtu NAT

OBUKA JE POČELA! Ukrajinci vežbaju na na Leopardima 2

13:00 Ukrajinske vojnike u Poljskoj obučavaju instruktori iz Poljske, Norveške i Kanade.

Žestoke borbe na prilazu Artjomovsku

12:00 U toku su žestoke borbe u Paraskovijevki, koja se nalazi na severnim prilazima Artjomovsku, izjavio je v.d. šefa DNR Denis Pušilin.

Stižu PVO sistemi

11:00 Nemačka će sledećeg meseca Ukrajini isporučiti još dva sistema protivvazdušne odbrane Iris T, rekao je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus po dolasku na sastanak ministara odbrane NATO-a.

"Prema mojim informacijama, to će se desiti u narednih mesec dana. Ali to zavisi i od mogućnosti odbrambene industrije“, precizirao je Pistorijus.

Rusi uništili

10:00 Ruska državna agencija Tass javlja da su ruske snage juče uništile ukrajinsko skladište oružja u regiji Herson.

Stoltenberg: Sukob u Ukrajini rat iscrpljivanja, Kijevu dati "oružje za pobedu"

10:00 Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je danas ponovo naglasio da NATO treba da obezbedi da Ukrajina dobije oružje "za pobedu u ovom ratu," a prema njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin se ne priprema za mir, već "za još više rata." "Nemamo signale da se predsednik Putin priprema za mir. Vidimo upravo suprotno, da se priprema za još više rata, za nove ofanzive i nove napade," izjavio je Stoltenberg.

Uzbuna za vazdušnu opasnost

09:00 Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn karte Ministarstva za digitalnu transformaciju. Signal za uzbunu objavljen je praktično istovremeno u celoj zemlji.

Teške optužbe

08:39 Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je tvrdnje predsednika Moldavije u ponedeljak da Moskva planira da destabilizuje situaciju u bivšoj sovjetskoj republici.

"Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene", navodi Rojters u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova u utorak.

Rusi šalju vojsku

07:54 Počela je nova velika ruska ofanziva, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Govoreći uoči dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu na kojem će lideri razgovarati o mogućoj daljoj vojnoj pomoći Ukrajini, Stoltenberg je rekao da Rusija "šalje više trupa, više oružja, više sposobnosti".

Stoltenberg je rekao da očekuje da će se razgovarati o pitanju aviona, ali je naglasio da je Ukrajini potrebna hitna podrška na terenu.

Ubio se ruski general

07:00 General-major ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Makarov, pronađen je mrtav nakon što je izvršio samoubistvo, preneo je danas TASS

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
momci

14.02.2023 10:53

Dokle ces da huskas i pricas gluposti Stoltenbergu, koje oruzje da das pritiv jedne nuklearne sile, koje😭😭😭🤮🤮🤮🤮

Neka

14.02.2023 12:34

Koliko su ovi zapadnjaci nerazumni a Ukrainci glupi ko ona stvar samo cackajte Mecku sad joj je vreme jos Malo da se probudi i bice cigani lete