RUSI PREDVODE SNAŽAN JURIŠ! Sablastan snimak iz Bahmuta (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY SHESTAK/GEORGE IVANCHENKO/ALESSANDRO GUERRA

 ..Ukrajini je na sastancima u Vašingtonu ove nedelje obećano još 5 milijardi dolara za podršku borbi protiv Rusije, izjavio je ukrajinski premijer Denis Šmigalj

On je precizirao da je Ukrajina dobila obećanja za dodatnu podršku iz Švajcarske, Danske i niza drugih zemalja, kao i da je postigla sporazum sa američkim proizvođačem aviona "Boing", kojim su ukrajinske kompanije oslobođene 200 miliona dolara duga.

Očekuje se da će američki PVO sistem Patriot stići u Ukrajinu negde posle Uskrsa, rekao je portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ihnat. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Putin stigao u Saborni hram Hrista Spasitelja na Vaskršnju službu

23.48 - Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je u Saborni hram Hrista Spasitelja u Moskvi, gde večeras prisustvuje Vaskršnjoj službi. Kao i prethodnih godina, uskršnjem obredu prisustvuje i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin. Službu predvodi Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, prenose RIA Novosti.

Najavljeno upozorenje o vazdušnom napadu na severu Ukrajine!

22.33 - U Černigovskoj i Sumskoj oblasti tutnje sirene. Neprijatelj otkriva aktivnost ruske avijacije na granici Belorusije.

 

 

Krvave borbe u Bahmutu

22.08 - Ukrajinske i ruske oružane snage vode izuzetno krvave borbe u razorenom gradu Bahmutu na istoku zemlje, ali se proukrajinske snage i dalje drže, saopštila je ukrajinska vojska.

Situacija u Artjomovsku u poslednjih mesec dana

21.31 - Roze bojom obeleženo prisustvo snaga RF, a crvenom teritorija koju potpuno kontrolišu.

 

 

Stiže nova pomoć u Ukrajinu

21.00 - Holandija je ove nedelje dodelila 40 miliona evra programu Svetske banke za podršku ukrajinskim poljoprivrednicima, rekao je u danas holandski ministar spoljne trgovine i razvojne saradnje Lisje Šrajnemaher.

"Ove nedelje smo usmerili 40 miliona evra u program ekonomske održivosti Međunarodne finansijske korporacije (IFC), koja je član Grupe Svetske banke. To će ukrajinskim poljoprivrednicima omogućiti pristup finansijama, kao i veću sigurnost hrane", napisala je Šrajnemaher na Tviteru.

"Vagner" predvodi snažan juriš (VIDEO)

20.25 - Bitka za Bahmut iz ptičje perspektive.

 

 

UDARAC NA UKRAJINU S LEĐA!

19.40 - Varšava zadala težak udarac Kijevu!

Celu vest pročitajte OVDE.

Borba u blizini Spornog: Ruska vojska uništava neprijateljski objekat (VIDEO)

19.18 -

 

 

Grupa "Odvažnih" poslala specijalan poklon ukrajinskim vojnicima (VIDEO)

18.52 - Ruske snage osvetile su se kod Kremene za svoje mrtve drugove.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

Zelenski razgovarao sa Makronom

18.52 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron) razgovarao o njegovoj nedavnoj poseti Kini, a čije su nedavne izjave izazvale kritike u Evropi i SAD.

"Imao sam razgovor od gotovo sat i po sa francuskim predsednikom. Razgovarali smo o rezultatima njegove nedavne posete Kini", rekao je Zelenski

Makron je izazvao negodovanje nakon svoje posete Kini rekavši da Evropa ne bi trebalo automatski da se pridruži SAD ili Pekingu u slučaju sukoba oko Tajvana.

U Italiji snimljen voz sa teškim oklopnim vozilima za OSU (VIDEO)

18.25 - Pretpostavlja se da je viđeni voz sa teškim oklopnim vozilima namenjen za predstojeću kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

"Znaćete, kad oborimo ruski avion"

18.23 - Očekuje se da će američki PVO sistem Patriot stići u Ukrajinu negde posle Uskrsa, rekao je portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ihnat. U Ukrajini se sutra obeležava Vaskrs.

"Javnost će znati da je novi sistem stigao „čim bude oboren prvi ruski avion“, rekao je Ihnat na ukrajinskoj državnoj televiziji.

Grupa od 65 ukrajinskih vojnika završila je obuku u vojnoj bazi Fort Stil u Oklahomi prošlog meseca.

Ukrajina definitivno ostaje bez Krima?

17.47 - Američki pukovnik izneo crnu prognozu za Kijev

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinski T-64BV odlučio je da puca, pa usledio žestok odgovor rusa (VIDEO)

17.42

 

 

Brifing ruskog Ministarstva odbrane:

17.01 - U pravcu Кupjanska likvidirano skoro 40 ukrajinskih vojnika, oklopni transporter i dva automobila;

- U pravcu Кrasnog Limana likvidirano preko 60 ukrajinskih vojnika;

- Na području Artjomovska nastavljaju se najžešće borbe, odredi „Vagnera“ uspešno se probijaju napred, zauzeli su dva gradska kvarta;

- Кijev je na području Donjecka izgubio preko 315 vojnika i plaćenika;

- Preostale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Artjomovsku prilikom povlačenja ciljano uništavaju infrastrukturne i stambene objekte kako bi otežale probijanje Oružanih snaga Rusije;

- U pravcu Hersona likvidirano skoro 15 neprijateljskih vojnika i uništene tri samohodne haubice „gvozdika“;

- Na području grada Slavjanska u DNR uništeno skladište goriva i maziva Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Dejstvo ruske avijacije kod Ugledara (VIDEO)

16.30

 

 

RUSKI VOJNIK ČUDOM PREŽIVEO! Snajeprista ga pogodio u glavu, kamera snimila jezim momenat!

15.57 - Neverovatan snimak prikazuje trenutak kada je ruski borac prevario smrt dok ga je snajperski metak pogodio u glavu.

Celu vest pročitajte OVDE.

Američki pukovnik ima loše vesti za Zelenskog

14.55- "Oružane snage Ukrajine neće uspeti da zauzmu Krim", izjavio je u intervjuu na Jutjub kanalu "Džadžing fridom" biši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor.

"Šanse za to su iste kao i šanse da vratimo naše potrošene stotine miliona dolara. Sve te priče o tome kada će se vratiti sloboda, pravda i 'američki put'...Molim vas", istakao je stručnjak.

Četvoro poginulih u granatiranju Jasinuvate

14.15- Ruski zvaničnik Denis Pušilin tvrdi da su četiri osobe poginule, a 10 povređeno u ukrajinskom granatiranju Jasinuvate, kao i da je jedna sedmogodišnja devojčica među ranjenima.

Grupa Vagner zauzela još dve oblasti unutar Bahmuta

13.57- Borci ruske paravojne formacije Vagner zauzeli su još dve oblasti ukrajinskog grada Bahmuta, odnosno, kako ga u Moskvi nazivaju, Artjomovska

UKRAJINSKI BLOGER SAOPŠTIO LOŠE VESTI ZA VSU Ruske snage su prešle prugu, pada i zapadni deo Bahmuta

13.37- Ukrajinski bloger Denis Davidov priznao je na svom YT kanalu da Rusi napreduju u Bahmutu (Artjomovsku).

Celu vest pročitajte OVDE

RUSKE SNAGE SE POVLAČE? "Naš zadatak je gotov!"

12.42- Jevgenij Prigožin, osnivač ruske privatne paravojne organizacije Vagner, pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina preko da proglasi kraj rata i fokusira se na stvaranje uporišta u okupiranim delovima istočne Ukrajine.

Celu vest pročitajte OVDE.

Devet osoba poginulo u Slavjansku

12.30-  Broj poginulih  u ruskom raketnom napadu na grad Slavjansk, na istoku Ukrajine, povećan je na devet, saopštili su zvaničnici.

U napadu je ranjena još 21 osoba.

Dva puta granatiran Donjeck

11.35- Ukrajinske snage su jutros dva puta granatirale Donjeck, ispalivši sedam granata kalibra 155 mm, karakterističnih za NATO na Petrovski i Kujbiševski region, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja, povezanih sa ratnim zločinima Ukrajine (SCKK).

KIJEV IMA PUNU PODRŠKU VAŠINGTONA

11.25- Ukrajinski premijer Denis Šmihal je izjavio da će kontraofanziva ukrajinske vojske početi uskoro i da Kijev ima punu podršku Vašingtona.

NAJNOVIJI RATNI IZVEŠTAJ Ruske trupe nastavljaju ofanzivu u Bahmutu, krenulo grupisanje trupa

10.15- Na telegram kanalu "Vesti sa fronta" objavljena je analiza američkog instituta za proučavanje rata (ISW).

 

 Uništena dva skladišta municije

09.59-  Ruske artiljerijske jedinice uništile su dva ukrajinska skladišta municije i haubicu D-20 na području sela Lozova u Harkovskoj oblasti.

Oni su koristili sisteme "Grad" i haubice "Msta-S".

UPOZORENJE ZA SAD I EU! Jasna poruka vrha ove države: Prekinite sa isporukom oružja Ukrajini

09.20- Predsednik Brazila Injasio Lula da Silva smatra da Amerika i Evropa moraju da počnu da govore o tome kako postići mir u Ukrajini a ne da podstiču eskalaciju konflikta.

Celu vest pročitajte OVDE.

Ukrajinska vojska završila obuku na samohodnim topovima u Danskoj

08.40- Pored prenosa opreme, Danska je obećala da će obučavati vojnike Oružanih snaga Ukrajine.

 

UKRAJINA ULAZI U NATO?

07.51-  Krajem septembra 2022. godine, Vladimir Zelenski je objavio da Ukrajina podnosi zahtev za ulazak u NATO po ubrzanoj osnovi. 

Celu vest pročitajte OVDE.

Šmihal: Ukrajini obećano još 5 milijardi dolara za borbu protiv Rusije

07.37- Ukrajini je na sastancima u Vašingtonu ove nedelje obećano još 5 milijardi dolara za podršku borbi protiv Rusije, izjavio je ukrajinski premijer Denis Šmihal.

On je precizirao da je Ukrajina dobila obećanja za dodatnu podršku iz Švajcarske, Danske i niza drugih zemalja, kao i da je postigla sporazum sa američkim proizvođačem aviona Boing, kojim su ukrajinske kompanije oslobođene 200 miliona dolara duga.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading